Heimtalisse tuuakse lõimumiseks välismaalasi

Eget Velleste
, reporter
Copy
Sri Lanka kokandusõhtut on «Saame tuttavaks» sarjas korraldatud mitmes Eesti linnas. Pildil on Mariya Ananthan Rakveres Art Cafes.
Sri Lanka kokandusõhtut on «Saame tuttavaks» sarjas korraldatud mitmes Eesti linnas. Pildil on Mariya Ananthan Rakveres Art Cafes. Foto: Meelis Meilbaum

Selleks, et Eesti elanikud pagulastega paremini läbi saaksid, korraldab mittetulundusühing Eesti Pagulasabi alates jaanuari viimasest nädalast lõimumisüritusi. Viljandis teadaolevalt rahvusvahelise kaitse saajaid ei ela, aga ürituste puhul tuuakse neid siia Eesti eri otstest.

Tuleval teisipäeval tehakse Heimtalis algust kahe aasta pikkuse üritustesarjaga «Saame tuttavaks». Esimesel ühisõhtul valmistatakse Sri Lanka toite. Aastate jooksul plaanitakse sarjaga Viljandimaale jõuda kolmel korral.

Eesti Pagulasabi tugiteenuste juhi Anu Viltropi sõnul on ürituste eesmärk luua Eestis elavatele pagulastele sotsiaalne võrgustik ning anda võimalus kohalikel kogukondadel siia jõudnud inimesi paremini mõista. Tasuta üritusele on kutsutud Tallinnas kokana leiba teeniv srilankalanna Mariya Ananthan, kelle eestvedamisel valmistatakse lambakarrit, ube kookospiimakastmes ja chai’d. Lisaks lubatakse külalisi kostitada Sri Lanka maiustustega. Ühing kirjutab oma Facebooki lehel, et kokandusõhtule on esinejaks kutsutud ka ajakirja Estonian World peatoimetaja Silver Tambur, kes 2013. aastal elas viis kuud Sri Lanka Tamili piirkonnas, mis on kodusõjast laastatud ja kuhu turistid üldjuhul ei satu. Srilankalaste kogukonda Eestis kuulub 2018. aasta andmete kohaselt paarkümmend inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles