Viljandis tuleb kihutuskoosolek Tiit Madissonile tänumedali andmise vastu (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tiit Madissonile soovitakse tema sünnipäeval, 4. juunil Tallinnas Hirvepargis anda tänumedal.
Tiit Madissonile soovitakse tema sünnipäeval, 4. juunil Tallinnas Hirvepargis anda tänumedal. Foto: Toomas Huik (Postimees)

Eesti Leegioni sõprade klubi kogub annetusi ja toetusallkirju, et anda Tiit Madissonile tema 70. sünnipäeva puhul Eesti rahva tänumedal. Eesti Sõjameeste Sakala Ühingu liige ja eestkõneleja Jaanika Kressa on sellele kategooriliselt vastu ning sel nädalavahetusel kogunevad tema eestvõttel Viljandisse vabadusvõitlejate organisatsioonide esindajad, et oma arvamus valjult välja öelda.

Eesti rahva tänumedali asutasid rahvuslikult meelestatud organisatsioonid kodanikualgatuse korras 4226 toetusallkirjaga ning seni ainus medal anti 19. oktoobril 2008 vanale leegionärile Harald Nugiseksile Tori kirikus, mis oli täis Saksa armee veterane.

Ühtegi Eesti riiklikku teenetemärki Harald Nugiseks ei saanudki. Teises maailmasõjas sakslaste poolel võidelnud Nugiseks oli rühmaülem Narva rindel 46. Relva-SS Grenaderirügemendi 1. kompaniis. Seal ilmutatud sõdurivapruse eest autasustati teda esimese klassi Raudristi ning Raudristi Rüütliristiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles