Kolm viljandlast on riigi preemia kandidaadid

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Vaike Rajaste on kultuuri aastapreemia kategoorias nomineeritud lausa kaks korda.
Vaike Rajaste on kultuuri aastapreemia kategoorias nomineeritud lausa kaks korda. Foto: Eero Vabamägi

Riigi kultuuri- ja spordipreemia saamiseks on esitatud kolm Viljandist pärit inimest.

Möödunud tantsupeo "Minu arm" pealavastaja Vaike Rajaste on lausa kahekordne kultuuripreemia kandidaat: teda on esitanud Viljandimaa rahvakultuuriselts ning koos laulupeo peadirigendi Peeter Perensiga on ta üles seadnud Ramsi vaba aja keskus. Tantsupeo muusikajuhi Tonio Tamra on esitanud kandidaadiks Viljandi muusikakooli.

Kultuuriministeeriumi läkitatud teatel laekus kultuuripreemiate komisjonile 88 ettepanekut loovisiku või loomingulise kollektiivi premeerimiseks. Neis 37 olid esitatud pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ning 51 möödunud aasta silmapaistva loomingulise tegevuse eest. Viljandlased on nomineeritud aastapreemia kategoorias ning selles kategoorias saavad 51 kandidaadi seast 9600-eurose preemia viis inimest.

Spordi aastapreemia kandidaadiks on Eesti maadlusliit esitanud Viljandist pärit Ahto Raska, kes on maadleja Epp Mäe treener. Spordi vallas antakse välja kuus aastapreemiat ning iga preemia suurus on samuti 9600 eurot. Preemia määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse.

Riigi kultuuri- ja spordipreemiate määramise otsustab valitsus ning need antakse kätte Eesti Vabariigi aastapäeva eel, 22. veebruaril teaduste akadeemia saalis koos riiklike teaduspreemiate ning Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga. Varasemaid riigi kultuuri- ja spordipreemiate laureaate saab meelde tuletada kultuuriministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles