Haigla palub patsiente külastada õhtupoolikul

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi haigla tuletab meelde, et patsientidele küllatulekuks on oma kindel aeg.
Viljandi haigla tuletab meelde, et patsientidele küllatulekuks on oma kindel aeg. Foto: Marko Saarm

Viiruste hooaja puhul tuletab Viljandi haigla meelde, et patsiente käidaks vaatamas soovitavalt tööpäevadel kella 16–19 ning nädalavahetustel ja riiklikel pühadel kella 10–19.

Tulijatel palutakse üleriided jätta esimese korruse riidehoidu ja kasutada osakondadesse sisenedes ühekordseid jalanõukaitsed ehk kilesusse, mida saab riidehoiust. Eriti tundlikud on vastsündinud ja seetõttu paneb lastearst Gerli Mirka inimestele südamele, et järgitaks hea tava reegleid. 

"Hommikupoolikud, kui haiglas on kõige kiirem ja töömahukam aeg, ei ole õige hetk haiglas viibivate lähedaste külastamiseks," ütles Mirka pressiteatate vahendusel. "Üleriided jäetakse igas kodus välisukse lähedusse, nii võiks see hügieeni mõttes toimuda ka haiglaruumides." 

Haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar lisas, et haigla on koht, kus tuleb puhtust ja steriilsust eriti hoida.

"Viirused möllavad ja meil tuleb sageli ette, et inimesed marsivad poriste jalgadega sisse, ilma et kilesusse võtaks," rääkis Veiksaar. "Palun austame haigeid ja neid, kes nende eest hoolitsevad. Hommikuti on haiglas protseduurid, sestap on külaskäigud parem hilisemale ajale jätta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles