2020 toob rohkesti muudatusi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Kütusena kasutatava vedelgaasi aktsiisimäär tõuseb uuel aastal 108 euroni 1000 kilogrammi kohta. Samuti kerkib kütteainena kasutatava maagaasi aktsiisimäär.
Kütusena kasutatava vedelgaasi aktsiisimäär tõuseb uuel aastal 108 euroni 1000 kilogrammi kohta. Samuti kerkib kütteainena kasutatava maagaasi aktsiisimäär. Foto: Marko Saarm

Uus aasta toob põnevust. Teadmata on, mis saab apteegireformist ja teisest pensionisambast ning millised on Brexiti mõjud Eestile. Samuti, kui suure ampsu saab Eesti järgmisel perioodil Euroopa Liidu toetusrahast. Olulisemad maksu- ja seadusemuudatused on praeguseks siiski teada.

Kolmandast lapsest alates suureneb maksuvaba tulu enam kui 3000 euroni.

Alates kolmandast lapsest suureneb täiendav maksuvaba tulu lapse eest 1200 euro võrra ehk 3048 euroni aasta kohta. Kui laps saab toitja kaotuse korral toitjakaotuspensioni või rahvapensioni, siis täiendav maksuvaba tulu lapse eest enam ei vähene.

Eestist vara väljaviimisel hakkab kehtima tulumaks.

Eesti ettevõtjatele, kes soovivad viia siin asuva vara teises riigis asuvasse püsivasse tegevuskohta, hakkab lahkumisel kehtima tulumaks. See kehtib ka siis, kui Eestis asuvast püsivast tegevuskohast – filiaalist või esinduskontorist – viiakse vara välja välismaisesse peakontorisse. Vara väljaviimisel tuleb tasuda tulumaksu vara turuväärtuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles