Karjapoiss, minister, president, kojamees, vang

Margus Haav
, reporter
Copy
Riigimees Jüri Jaaksonil täitus neljapäeval 150. sünniaastapäev. Paari aasta eest naasis ta oma sünnipaika Viidika tallu elusuuruse fotoskulptuurina. Lipuvärvides salli sidus ammusele ametivennale kaela toonane rahandusminister Toomas Tõniste.
Riigimees Jüri Jaaksonil täitus neljapäeval 150. sünniaastapäev. Paari aasta eest naasis ta oma sünnipaika Viidika tallu elusuuruse fotoskulptuurina. Lipuvärvides salli sidus ammusele ametivennale kaela toonane rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal 150 aastat tagasi sündinud Jüri Jaakson oli meie omariikluse esimeste ja kõige tähtsamate otsuste juures. Väga tegusa mehena jõudis ta olla nii minister kui riigivanem ning juhtida 14 aastat Eesti Panka.

Kui paari aasta eest tähistati Eesti Vabariigi 100. aastapäeva, sõitsid tollased ministrid riigi rajajatele ja hoidjatele austuse avaldamiseks 14 kunagise riigijuhi sünnikohta ning asetasid nende fotoskulptuuride ümber sinimustvalge salli. Viljandimaal sõlmiti eriti palju salle, sest 14 kunagisest riigivanemast on siit kandist pärit enam kui pooled. Üks nendest on Jüri Jaakson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles