Loomingu Raamatukogu alustas uut sarja 

Sakala
Copy
1983. aastal esimest korda trükivalgust näinud "Geniaalne idioot. Huumori kool" on uue sarja esikväljaane.
1983. aastal esimest korda trükivalgust näinud "Geniaalne idioot. Huumori kool" on uue sarja esikväljaane. Foto: Raamatu kaas

«Loomingu Raamatukogu kuldsarjas» ilmunud esimene raamat on Jaroslav Hašeki «Geniaalne idioot. Huumori kool». Uus sari toob lugejate ette valiku Loomingu Raamatukogus läbi aegade avaldatud teostest uues kuues. Aastas ilmub kuus raamatut. Valikust leiab teoseid eri aastakäikudest, nii ilukirjandust kui ka esseistikat.

Tšehhi humoristi ja satiirikirjaniku Jaroslav Hašeki juttude valimik «Geniaalne idioot. Huumori kool» sisaldab lugusid Eestiski palavalt armastatud geniaalse idioodi, vahva sõduri Švejki nooruspõlvest ja killukesi tema tegemistest maailmasõja päevilt. Samuti leiab kogumikust autori kaasaja tõsieluabsurdi peegeldavaid ja igihaljaid humoreske. Lood on illustreerinud Hašeki kauaaegne sõber Josef Lada. Tšehhi keelest tõlkinud Lembit Remmelgas ja Leo Metsar, värsid tõlkinud Uno Laht.

Toomas Kall on kirjutanud uustrükile saatesõna «Kuidas Hašek Švejki julgestusel Eesti vallutas», milles ta võtab vaatluse alla Jaroslav Hašeki ja vahva sõduri pikaaegse viljastava mõju eesti kultuurielule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles