PRIA jagab toetusi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Traktor
Traktor Foto: Marko Saarm

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) määras 136 ettevõtjale maamajanduse mitmekesistamiseks rohkem kui 9,4 miljonit eurot toetust. Sellest summast jõuab Viljandimaale pisut vähem kui 627 000 eurot.

Maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise toetamise meetme kaudu oli ettevõtjatel võimalik taotleda PRIA vahendusel investeeringutoetust projektidele, mis aitavad mitmekesistada maapiirkondade majandustegevust väljaspool põllumajandustootmist. Toetusega peaks maapiirkondades looma eeldusi uute töökohtade tekkeks väljaspool põllumajandussektorit.

Taotlusvoor kestis 18. septembrist 9. oktoobrini ja see oli selle meetme neljas taotlusvoor. Vooru eelarve oli 12 miljonit eurot.

PRIA rahuldas 39 põllumajandusettevõtja taotlust, määrates toetuseks 2 523 038 eurot, ning 97 mittepõllumajandusliku ettevõtja taotlust, määrates toetusteks 6 893 061 eurot.

Toetatud projektide hulgas on näiteks remonditöökojad, puidu ja metalli töötlemise seadmed ning päikeseenergia tootmisega seotud projektid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles