Erihoolekande majad saavad nurgakivi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Droonivaade tulevasele ehitusplatsile.
Droonivaade tulevasele ehitusplatsile. Foto: Karl-erik Kumm

23. jaanuaril pannakse nurgakivi kolmele Viljandi haigla erihoolekande majale, millest igaüks mahutab 30 elanikku. Majad kerkivad Jämejala kultuurimaja kõrvale ja hoolekandekeskuse ringmaja taha vanade laohoonete asemele. 

Hooned peavad valmis olema tuleva aasta veebruariks. Need ehitab osaühing KRC Ehitus, projekteerimistööde ning ehitustööde ajal teeb autorijärelevalvet aktsiaselts Resand ja omanikujärelevalvet osaühing P.P. Ehitusjärelevalve.

Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere ütles, et erihoolekande teenus vajab ajakohastamiseks hubast keskkonda. "Ehitustööd toovad aga nii meie patsientidele, klientidele, haigla töötajatele kui ka kohalikele elanikele kaasa mõningaid ebamugavusi: suuri veokeid, mullatöid ja ehitusmüra tavapäraselt vaiksesse pargikeskkonda. Palume selle pärast juba ette vabandust ning loodame mõistvale suhtumisele, sest eesmärk on patsientide heaolu," lausus ta.

Hoolekandekeskuse juht Kaja Koger lausus, et psüühilise erivajadusega inimestele osutatakse uutes hoonetes erihoolekandeteenust neile sobivates perelaadsetes tingimustes. "Tänu uute majade valmimisele paranevad oluliselt erihooldekodu elanike elu- ja puhketingimused ning meie tegevusjuhendajate töötingimused."

Perekodude rajamist toetakse kahe projekti kaudu, need on "Viljandi haigla erihoolekandetaristu reorganiseerimine" ja "Kohtumäärusega ööpäevaringse erihooldusteenuse kohtade loomine". Projekte rahastatakse  meetmest "Erihoolekandeasutuste reorganiseerimine". Raha saadakse 85 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fondist ja 15 protsendi ulatuses riigieelarvelisest toetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles