Viljandi poistekoor esineb sõpruslinnas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Mõne aasta eest esines Viljandi poistekoor Tallinnas.
Mõne aasta eest esines Viljandi poistekoor Tallinnas. Foto: Anu Röömel

Sel laupäeval sõidab Viljandi poistekoor esinema Valmiera talvemuusika festivalile "Gadsimti spēlējas" ("Sajandid mängivad").

Viljandi poistekoori dirigent Riina Trumm ütles, et Lätisse Valmierasse sõit on Viljandi poistekoorile teine välisreis ja poistele põnev kogemus. "Põnevust lisab ka see, et võtame osa festivalist, mis on meile täiesti uus kogemus. Kava oleme koostanud Eesti heliloojate Rein Rannapi, Riine Pajusaare, Riret Rips-Lauli ja Arne Oidi talvelauludest. Et talv on sel aastal taeva jäänud, tuleb poistel kujutlusvõime tublisti appi võtta," rääkis Trumm.

Lisaks koorimuusikale viib Viljandi sõpruslinna mõned instrumentaalpalad: kaks kandlepala ja tšellolugu.

Linnapea Madis Timpson andis poistekoorile kaasa head soovid sõpruslinna jaoks ja tunnustas neid sõprussidemete hoidmise ja arendamise eest. "Viljandi poistekoori esinemine on kõige ehedam näide sõpruslinnade koostööst. Kutsun ka teisi Viljandi kollektiive üles vaatama esinemispaiku otsides meie sõpruslinnade poole," ütles linnapea.

Viljandi poistekoor astub üles laupäeval kell 15 Valmiera kultuurikeskuses algaval kontserdil, mis on kõigile tasuta. Koori dirigendid on Riina Trumm ja Signe Ristisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles