Tsiklimehed ootavad võistlusteks külma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Holstre-Nõmme krossirajal Eesti talikrossi meistrivõistluste arvestusse kuuluv võistlus «Mulgi talv 2013».
Laupäeval peetakse Holstre-Nõmme krossirajal Eesti talikrossi meistrivõistluste arvestusse kuuluv võistlus «Mulgi talv 2013». Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ennustatud külmakraadid nädala lõpuks kohale jõuavad, leiab laupäeval Holstre-Nõmmel aset Viljandi talvekross.


Võistluse juhi Priit Hubeli jutu järgi  pole seekord tegemist traditsioonilise mõõduvõtuga, mis on varem kandnud nimetust «Mulgi talv».



«Me ei kasuta enam sama nimetust, ehkki sellegi ürituse katusorganisatsioon on Viljandi motoklubi. Eestvedajad on seekord teised,» lausus ta.



Üheks nimevahetuse põhjuseks on Priit Hubeli selgitust mööda seegi, et raskel ajal pole võistlust sugugi kerge korraldada nii esindusliku ja suurejoonelisena, kui seda oli paaril viimasel aastal «Mulgi talv».



«Oli aga teisigi põhjusi, näiteks kuupäev: traditsiooniliselt on «Mulgi talve» peetud jaanuari esimesel laupäeval,» lisas ta.



Hoolimata sellest et eelseisev võistlus pole kavandatud sama mastaapne nagu varasemate aastate talvised krossid, pakub see loodetavasti publikule ja osalejaile ikka samasugust pinget ja kaasaelamislusti.



Priit Hubel usub, et Holstre-Nõmme rajale on oodata enamikku Eesti tugevamaid sõitjaid, kes parajasti kodumaal viibivad.



«Kindlasti on ka kodupublikul põhjust oma maakonna meestele kaasa elada,» lausus ta. «Just Viljandi enda poistele mõeldes saigi ürituse korraldamise töö ette võetud.»



Laupäeval lähetatakse rajale kolme masinaklassi motomehed.



«Stardivad alla 85 cm³ töömahuga rattad ning MX2 ja MX1 tsiklid,» loetles Hubel ning täpsustas: «Pisemas klassis peetakse eri arvestust väikestele ehk B- ja suurtele ratastele.»



Motokrossi korraldajad loodavad, et sünoptikute nädala lõpuks tehtud ilmaprognoos peab paika ning õhutemperatuur langeb miinuskraadideni ja tuleb ka veidi lumelisa.



«Kui jätkub vihmane sulailm, oleme sunnitud võistluse ära jätma,» märkis Hubel. «Viimane tärmin võistluse ärajäämisest ametlikult teada anda on reede keskpäeval.»



Praegu on Holstre-Nõmme motokrossirada suletud ning oodatava pakase saabumiseks ette valmistatud.



«Rada on heas korras, aga porine,» tõdes Priit Hubel.



Viljandi talvekross algab laupäeval kell 10 treeningsõitudega ning esimene võistlusstart antakse kell 12.



Publikule on üritus tasuta. Korraldajad manitsevad pealtvaatajaid ettevaatlikkusele, sest nagu ka kevadiste Mulgi krosside puhul, pole kogu võistlustrass piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles