Libedus tõi arstidele tublisti tööd

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla
Haigla Foto: Corbis/Scanpix

Viimastel päevadel valitsenud libedus viis paljudel jalad alt ning põrutuse või luumurru tõttu vajas kolme päeva jooksul haiglas arstiabi 33 inimest.


«Koormus on päris suur ning tohtrid ja õed töötavad kohati viimase piiri peal,» nentis  Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas. «Kui ühel päeval on ainuüksi traumadega pöördujaid 20, siis kokku tuleb patsiente juba üle 60.»



Kõige töisem oli haigla erakorralise meditsiini osakonnas esmaspäev, kui abi soovis 20 patsienti. Kui enamikul neist diagnoositi põrutus, siis kolmel juhul oli tegu luumurruga. Üks 68-aastane mees oli saanud reieluukaela murru ning ta saadeti ravile Tartusse.



Jäisel teel haiget saanuid oli igas vanuses, noorim neist oli seitsme- ja vanim 82-aastane.



Kukkunuid tuli haiglasse abi saama veel eilegi. Kella 14-ks oli registreeritud kuus patsienti, kusjuures kõik nad olid kukkunud kas pühapäeval või esmaspäeval.



Mati Kallase sõnul ei saa öelda, et kõik põrutuse või luumurruga haiglasse tulnud oleksid just libeduse ohvrid. «Kindlasti on ka muud moodi trauma saadud,» lausus ta. Esmaspäevast suurt patsientide arvu pidas ta siiski eeskätt libedusest tingituks.



Ehkki nädala algus on erakorralise meditsiini osakonnas kujunenud väga töiseks, pole Kallase kinnitusel vastuvõtus pikka järjekorda tekkinud ning hädalised on kiiresti abi saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles