Viljandi vald plaanib luua koos linnaga ühist veevärki

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viljandi vallas hoiab veevärki ja kanalisatsiooni töös Ramsi VK, Viljandi linnas ja selle lähedal maal Viljandi Veevärk.
Viljandi vallas hoiab veevärki ja kanalisatsiooni töös Ramsi VK, Viljandi linnas ja selle lähedal maal Viljandi Veevärk. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavalitsus otsustas eile teha linnavalitsusele ettepaneku läbirääkimisteks, mille tulemusena vallale kuuluv osaühing Ramsi VK ning linna omanduses olev aktsiaselts Viljandi Veevärk saaksid üheks ettevõtteks.

Viljandi vallavanem Alar Karu ütles, et Ramsi VK on 4300 tarbijaga majanduslikult hästi toimiv ettevõte, aga eelmisel aastal lõpetas keskkonnainvesteeringute keskus vähem kui 5000 tarbijaga vee-ettevõtetele toetuse andmise.

«Riigi poliitika on selline, et väikesed vee-ettevõtted peaksid liituma suurematega,» selgitas ta. «Ramsi VK tegemised on Viljandi ümber tihedalt seotud Viljandi Veevärgiga, nii oleks loogiline, et linnas ja vallas jätkaks üks tugev vee-ettevõte.»

Ramsi VK pakub ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni teenust mitmes asulas ja külas, aga on andnud Viiratsi aleviku, Vana-Võidu, Uusna, Tänassilma ja Valma küla taristu veevarustuse korraldamiseks rendile Viljandi Veevärgile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles