Neuroloog ja Eesti peavaluseltsi president Mark Braschinsky tõdes, et migreeni puhul on ravimisoodustusi vähe ja seetõttu on ravimid üsna kallid. Selleks et migreenihooge ja pingepeavalusid oleks vähem, soovitab Braschinsky regulaarselt sportida.
Neuroloog ja Eesti peavaluseltsi president Mark Braschinsky tõdes, et migreeni puhul on ravimisoodustusi vähe ja seetõttu on ravimid üsna kallid. Selleks et migreenihooge ja pingepeavalusid oleks vähem, soovitab Braschinsky regulaarselt sportida. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Peavalude keerulises maailmas on viimasel ajal olnud mitu läbimurret: kõige sagedasema neuroloogilise haiguse ehk migreeni ravis on viimastel kuudel kasutusele tulnud uus ravivõte, kroonilise migreeni korral pikalt kasutusel olnud ravim sai üheksa aasta järel haigekassalt soodustuse ning Eestis loodi mullu migreeni ja peavalu patsientide ühing.

Selle nimel, et eestlasedki ravi ja ravisoodustusi saaksid, näeb vaeva ka Tartu ülikooli kliinikumi neuroloog ja Eesti peavaluseltsi president Mark Braschinsky.

Kommentaarid
Copy