Käsipallikoondis läheb homme vastamisi Luksemburgiga

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi HC särki kandnud ning tänaseks selle Tšehhi kõrgliiga tippu kuuluva Nove Veseli TJ Sokoli vormi vastu vahetanud Kristo Voika jookseb sel nädalal platsile rahvuskoondise eest. Homme kohtub koondis võõrsil Luksemburgiga ning pühapäeval mängib sama vastasega Põlvas.
Viljandi HC särki kandnud ning tänaseks selle Tšehhi kõrgliiga tippu kuuluva Nove Veseli TJ Sokoli vormi vastu vahetanud Kristo Voika jookseb sel nädalal platsile rahvuskoondise eest. Homme kohtub koondis võõrsil Luksemburgiga ning pühapäeval mängib sama vastasega Põlvas. Foto: Elmo Riig

Homme kell 20.30 kohtub meeste käsipallikoondis 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängus võõrsil Luksemburgiga. Kahemängulise valikseeria teine kohtumine peetakse pühapäeval Põlvas Mesikäpa hallis. Põhivalikturniirile pääseb paari võitja.

Koondise nimistusse kuuluvad ka Viljandist pärit käsipallurid, nende seas Rasmus Ots, Kristo Voika, Karl Toom ja Karl Roosna.

Eesti koondise peatreener Tomas Sivertsson alustas meeskonna ettevalmistamist nendeks mängudeks eelmisel nädalal 19 palluriga. Luksemburgi sõideti täna kuueteistkümnekesi, algupärasest valikust jäi välja HC Tallinna kolmik Armis Priskus, Rainer Kelk ja Markus Viitkar. 11 meest mängivad välisklubides ning kolm Põlva Servitis ja kaks HC Tallinnas.

"Nii väravavahi kui joonemängija kohale valisime sel korral kogemuse. Aga oli väga tähtis, et kõik kolm Tallinna pallurit tegid laagri kaasa, sest tulevikus saavad neist tähtsad lülid," selgitas Sivertsson, miks osutusid sel korral valituks Serviti puurivaht Eston Varusk ning suuremate kogemustega joonemehed Martin Johannson, Armi Pärt ja Hendrik Varul.

"Treeningud läksid suurepäraselt ning nägin mängijate arengut, eriti taktikalise poole pealt. Oli hea Käärikul neli päeva koos veeta ja viimasel päeval ühistrennis Serviti vastu õpitud asju katsetada. Tallinnaski tegime kaks päeva tublisti tööd, ent nüüd juba rohkem Luksemburgi vastu mängimist silmas pidades," kirjeldas 54-aastane rootslane käsipalliliidu vahendusel.

Eesti vastane pidas eelmisel nädalal kolme päevaga kolm MM-valikmängu, kaotades kõik. "Luksemburg on hästi kokku mänginud tiim ning isegi Leedule, Slovakkiale ja Fääri saartele kaotades olid nad peaaegu lõpuni mängus sees. Üritavad kiirelt mängida, aga oskavad ka kannatlikult rünnakut ehitada ja otsivad tihti söötu joonele," analüüsis Sivertsson. "Usun, et oleme heas seisus ja valmis võitude nimel võitlema. Peame 120 minutit keskendunult mängima, välja juurima eelmise tsükli liigsed lihtvead ning kui miskit ei õnnestu, siis kas üritama uuesti või teistmoodi, aga mitte ebaõnnestumisest pingeid võtma."

Eesti koondis on MM- või EM-valikmängudes Luksemburgiga kohtunud viiel korral. Neli esimest ta võitis, viimati ehk 2015. aasta juunis jäi Viljandis 26:29 alla. Lisaks on peetud kolm maavõistlust, kus Eesti saanud kaks ja vastased ühe võidu. Suurima skooriga edu saadi kümme aastat tagasi võõrsil olnud sõprusmängus, kui Mait Patraili 15 värava toel võeti 43:29 võit.

EM-i valikmäng on pealinnas Luxembourgis asuvas rahvuslikus spordikeskuses d'Coque, mis mahutab 8000 pealtvaatajat. Mängu vilistavad Portugali vendadest kohtunikepaar Daniel ja Roberto Accoto Martins ning kohtumise Euroopa käsipalliliidu (EHF) delegaat Kyriakos Kaplanis Küproselt.

Eesti koondis EM-i valikmängus

Eston Varusk, Henri Sillaste, Alfred Timmo (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg, Kaspar Lees (mõlemad HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (HIF Karlskrona), Jürgen Rooba (Nice'i Cavigal Handball), Kristo Voika (Nove Veseli TJ Sokol), Rasmus Ots (SG VTB/Altjührden), Mait Patrail (TSV Hannover-Burgdorf), Dener Jaanimaa (Zaporožje HC Motor), Hendrik Varul (Hammarby IF), Karl Roosna (HSG Krefeld), Karl Toom (TV Emsdetten), Andris Celminš (Velenje RK Gorenje).

Peatreener Tomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman.

Allikas: Eesti käsipalliliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles