Viljandi linna preemia kandidaatide seas on nii andekaid sportlasi kui kunstnikke

Alice Lokk
, reporter
Copy
Mullu pälvi aasta noore preemia Viljandi noortevolikogu spiiker Ursula Ilves.
Mullu pälvi aasta noore preemia Viljandi noortevolikogu spiiker Ursula Ilves. Foto: Elmo Riig

Lisaks elutöö ja aasta preemiale annab Viljandi linn välja kultuuripreemia, spordipreemia, noore sportlase preemia, teatripreemia ning autasu aasta noorele, ettevõtluse edendajale ning laste- ja noortesõbralikule ettevõttele. Kokku esitati 92 ettepanekut 70 inimese, organisatsiooni, ettevõtmise või kollektiivi tunnustamiseks.

Viljandi linna teatripreemiale, millega tunnustatakse isikut või kollektiivi väljapaistva tegevuse eest Viljandi teatrikunsti edendamisel, on kaheksa kandidaati. Nimetatuteks on Altmar Looris Viljandi nukuteatri eduka juhtimise eest, Ugala teater erivajadustega inimestele ligipääsetavuse suurendamise ja ja kirjeldustõlke edendamise eest, näitleja Vilma Luik kauaaegse südamega tehtud teatritöö eest, Aarne Soro tugeva rollisoorituse eest lavastuses "Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus", lavastuse "Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi" lavastusmeeskond Ugala ja Viljandi linna lugu rääkiva huvitava lavastuse loomise eest, Enn Kose Ugala teatrisse pikaaegse panustamise eest ning Oleg Titov Ugala lastelavastustesse panustamise eest. Teatripreemia on 1000 eurot.

Kultuuripreemiale on 11 kandidaati: puuetega inimeste laulu- ja tantsupidu, Eleri Helimets pärimusmuusikateemalise XI erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupeo korraldamise eest, Rüki galerii Viljandi kunstielu rikastamise eest, 2019. aasta XX tantsupeo muusikajuht Tonio Tamra, XX tantsupeo idee autor ja pealavastaja Vaike Rajaste, Viljandi poistekoor kõrgetasemelise töö eest, Maarja Kukumägi ja Face moe- ja tantsukool, Paavo Matsin teose "Kongo tango" kirjutamise eest, Viljandimaa laulu- ja tantsupeo “Mu õnn ja rõõm” kunstiline juht Pille Kährik ja kunstnik Ave Nahkur ning Vallo Kirsi, Heigo Tederi, Margus Sassi ja Rita Kerdmanni loominguline koostöö lavastuse "Kuidas minust sai HAPKOMAH" loomisel. Kultuuripreemia on 1000 eurot.

Spordipreemiale on esitatud kümme kandidaati. Nendeks on Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson, kergejõustiklane Kristo Galeta, Viljandi jalgpalliklubi Tulevik meeskond, tervisespordiklubi Joosu, MMA-võitleja Kaupo Kokamägi, Elamuspank, kergejõustikutreener Tiit Aru, Viljandi JK Tuleviku kogukonnajuht Marek Tiits, sõudja Kärolyn Mäesaar ja võrkpallitreener Merle Keerutaja. Spordipreemia on 1000 eurot.

Aasta noore preemiale on seitse kandidaati. Nendeks on tõukerattasõidu edendaja Deeno Lippand, Jakobsoni kooli 9. klassi õpilane ja õpilasesinduse president Emma Kruusmäe, Viljandi kunstikooli vilistlaste rühmitus Kunstikompott, Viljandi gümnaasiumi õpilasesinduse president Kristiina Uus, Ugala näitleja Ilo-Ann Saarepera, laulja Eleryn Tiit ning Rebeca Lotta Aasmäe, Mihkel Muri ja Robin Koovit, kes ühiselt andsid suure panuse Viljandi gümnaasiumi aasta kooliks saamisel. Aasta noore preemia on 1000 eurot.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte preemiale on esitatud viis kandidaati. Nendeks on Cleveron ja Cleveroni akadeemia ainulaadse õppeprogrammi loomise eest, Viljandi Rotary klubi pumpraja rajamise eest, osaühing Silindia Ehitus Paalalinna kooli renoveerimise ja multifunktsionaalse mänguväljaku loomise eest ning Forum Cinemas "Beebiga kinno" seansside tegemise eest.

Ettevõtluse edendaja preemiale pürib kuus kandidaati. Nendeks on Silindia Ehitus, Cleveron, Tactical Solutions, Stone House, VLND Burger ja Woolish Knitting.

Noore sportlase preemiale kandideerib kaheksa inimest. Nendeks on tennisist Saara Orav, tennisist Brit Martin, kergejõustiklane Kelly Heinpõld, rühmvõimleja Keliis Lillemets, võrkpallur Maren Mõrd, jalgpallur Kaupo Kruusmäe, sõudja Helene Dimitrijev ja rattur Kristel Sandra Soonik.

Preemiad antakse üle 24. veebruaril Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud pidulikul kontsertaktusel Sakala keskuses.

15. jaanuaril kell 10.50 parandatud faktiviga. Cleveron lõi koos ettevõtluskõrgkooliga Mainor õppeprogrammi Cleveroni Akadeemia. Loo autor Alice Lokk palub vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles