Kas mahuka ajalooraamatu seeme?

Copy
Raamatut esitlesid 18. detsembril Viljandi muuseumis üks autoreid Herki Helves (vasakul) ja muuseumi direktor Jaak Pihlak.
Raamatut esitlesid 18. detsembril Viljandi muuseumis üks autoreid Herki Helves (vasakul) ja muuseumi direktor Jaak Pihlak. Foto: Elmo Riig

Viljandi muuseumi toimetiste järjekordne, kaheksas köide on tegelikult muuseumi aastaraamatute (alates 2010. aastast ilmuvad need toimetiste nime all) 20. köide – nii et on ka väikest viisi juubel. Pooled neist on üllitanud muuseumi varasalvede üht olulist osa – fotokogus kuraator Tiina Parre hoole all säilitatavaid päevapilte siitkandi inimestest, sündmustest, toimingutest, ehitistest ja paljust muust.

Uusim köide kannab pealkirja «Viljandi 1918–2018 sõnas ja pildis. II osa. Eesti Vabariigi taastamine ja areng 1988–2018» ning selle põhikoostajad Ain-Andris Vislapuu, Herki Helves ja Tiina Parre on 128 leheküljele ja kaantele mahutanud 305 fotot 23 pildistajalt. Neist eriti ülevaatlikud ja kauaks pilku köitvad on Elmo Riigi topeltleheküljesuurused droonifotod ja järvelt pildistatud linnavaated. Temalt on raamatus üldse 84 fotot. Piltide hulgalt esikohal on legendaarne Endel Veliste 89 fotoga. Herki Helveselt on 29, Lembit Kadalipult 17, Marko Saarmilt 16, Peeter Kümmelilt 15, Tiina Parrelt 11 ning ülejäänutelt üks kuni seitse ülesvõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles