Eesti võtab võssa ja kõrkjatesse kadunud piirilõigu enda kätte (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti ja Läti piir mullu augustis. Metsa vahel oli kuue meetri laiune riba veel säilinud, kuid kõrkjad olid kohati enam kui kahe meetri pikkused ja liikumine oli seal ebatasase maa tõttu ohtlik.
Eesti ja Läti piir mullu augustis. Metsa vahel oli kuue meetri laiune riba veel säilinud, kuid kõrkjad olid kohati enam kui kahe meetri pikkused ja liikumine oli seal ebatasase maa tõttu ohtlik. Foto: Marko Suurmägi

Viljandimaa äärde jääv Lilli ja Penuja vaheline piirilõik, kus tänavu kasvasid kahe-kolme meetri kõrgused taimed ja mida katavad mahalangenud puud, on viimase 26 aasta jooksul olnud Läti riigi hooldada. Tõenäoliselt pole seal aga viis aastat hooldustöid tehtud.

Sel nädalal teatas siseministeerium, et 1993. aastast kehtinud piiritööde lepingut Läti riigiga muudetakse ning nüüdsest hakkab iga riik oma piiriala eest ise hoolt kandma. Seni oli kord, et Vene kontrolljoonelt kuni Viljandimaani hooldas Eesti ja Läti piiri Eesti riik ning Viljandimaalt kuni Iklani Läti. Mõlema riigi käes oli seega umbes 170 kilomeetrit piiri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles