Juhita auto veeres Valuoja orgu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud auto leiti poest 300 meetri kauguselt Valuoja orust.
Kadunud auto leiti poest 300 meetri kauguselt Valuoja orust. Foto: Elmo Riig

Reede õhtul oma uue autoga Viljandis Paalalinnas asuvasse tehnikapoodi sõitnud mees arvas pärast lühikest poeskäiku parklasse naastes, et tema auto on varastatud. Politsei abiga leiti ise liikuma pääsenud masin kaupluse lähedalt Valuoja orust.

“See on vist tõeline vana-aasta kink, sest tundub, et auto on ilma ühegi kriimuta” rääkis rõõmus mees vahetult enne puksiirauto saabumist.

Autojuhi kinnitusel läks ta Paala järve lähedal asuvasse Auto-Moto kauplusesse, et saeketti parandada. Oma uue Citroen Berlingo jättis ta poe juures asuvasse parklasse ja kui ta poest tagasi tuli, oli auto sealt kadunud. “Ma ei uskunud esialgu oma silmi,” rääkis mees.

Pärast mõningast mõtlemist kutsus ta kohale politsei, et korrakaitsjad autovargusest teavitada. Et Viljandi politseinikel on ennegi ette tulnud juhtumeid, kus auto on sama poe parklast ise ära veerenud, hakati seda otsima esmalt Paala järve äärest.

Järvest aga autot ei leitud ja nii vaadati ka Valuoja orgu ja sealt Citroen ka avastati. Auto oli veerenud ligi 300 meetrit. Pärast poe parklas veerema hakkamist oli see ületanud sõidutee, veerenud esmalt mööda muruga kaetud kallast, jõudnud seejärel jalakäijate teele, ületanud õnnelikult jalakäijate silla ning peatus lõpuks kraaviveerel.

Kui auto oleks veerenud veel kümme meetrit, oleks see kõrgest kaldast alla sõitnud ja külili vajunud. Päris omal jõul mees autot siiski kätte ei saanud ja kohale tuli kutsuda puksiir.

“Ju ma jätsin siis käsipiduri peale tõmbamata ja käigu välja,” nentis õnnelik mees.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles