Jüri Jaanson: allakäigu genereerisid juhtkonna otsused ja loorberitele lesimajäämine (3)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Eesti läbi aegade kõige edukam sõudja Jüri Jaanson osales sel suvel Viljandi Paadimehe regatil ja teatas, et rohkem ta ühepaadis mõõtu ei võta.
Eesti läbi aegade kõige edukam sõudja Jüri Jaanson osales sel suvel Viljandi Paadimehe regatil ja teatas, et rohkem ta ühepaadis mõõtu ei võta. Foto: Kenno Soo

Eesti kõige tituleeritum sõudja, maailmameister ja kahekordne olümpiahõbe, praegune riigikogu liige Jüri Jaanson usub, et meie praeguste tippsõudjate tulemuste järsk langus on põhjustatud valedest otsustest ja loorberitele puhkamajäämisest.

Viljandist pärit ja siinselt järvelt sportlasteed alustanud Jaanson loodab, et Eesti koondise neljapaat suudab siiski jõuda Tōkyō olümpiale ja kodumaad väärikalt esindada.

Jüri Jaanson, viimasel paaril aastal on Eesti sõudekoondisel läinud pehmelt öeldes tagasihoidlikult. Mis on teie arvates selle põhjus?

Sõudekoondise edu aluseks saab olla üksnes järjepidev konkurentsil põhinev ettevalmistussüsteem, kus ei ole kohta järeleandmisel ja mugandumisel. Koondise tulemuste allakäigu genereerisid sõudmisjuhtkonna otsused ja loorberitele lesimajäämine.

Juhtkonna aastatetagune põhimõtteline otsus koondada kõik meie tippsportlased ühe treeneri alla on üks oluline mõjur. Tähelepanuta jäeti treenerite järelkasv, treenerite konkurentsi soodustamine ja teised vajalikud strateegilised juhtimisteemad, selle asemel tegeldi neljapaadi liikmete paadis ümbertõstmise küsimustega.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles