Pärimusmuusika festival avalikustas tänavuse tunnuskujunduse

Triin Loide
, reporter
Copy
2020. aasta Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse autor on Krõõt Kukkur.
2020. aasta Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse autor on Krõõt Kukkur. Foto: Viljandifolk.ee

Tänavuse, 28. Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse autor on kunstnik Krõõt Kukkur.

Teist aastat järjest valis festivali meeskond ühiselt välja noore kujundaja, kelle käekiri sobib hästi järgmise festivali teema ja näoga.

Krõõt Kukkuri sõnul mõjus seekordse festivali teema talle igati inspireerivalt. "Kujunduse loomise aluseks olnud teema "Kokkumäng" oli minu jaoks kohe visuaalselt väga ahvatlev, " lausus ta. "Valminud graafika valemiks võiks pidada selliseid märksõnasid nagu "ühise eesmärgi nimel töötamine", "üksteisele toetumine" ja "üksteisega arvestamine". Neile segasin juurde erksaid värve ja lisasin küllaga suvist, sooja energiat."

Joonistanud on Krõõt Kukkur oma sõnul piltlikult öeldes sünnist saati ja viimased kümme aastat professionaalsel tasemel. "Alusteadmised omandasin Tallinna kunstikoolis. Ülikooli jätsin pärast üheaastast õpet pooleli ning pärast seda olen omal käel edasi õppinud," rääkis ta. "Et igav ei hakkaks, viljelen erinevaid stiile ja tehnikaid ning sean endale aina uusi eesmärke."

Sel aastal leiab Viljandi pärimusmuusika festival aset 23.–26. juulini ning selle teema "Kokkumäng" toob fookusse koostöö, hulgakesi muusika tegemise traditsiooni ja kooskõla, aga ka inimliku üksteisega arvestamise ja vastastikuse austuse.

Detsembris purustati festivalipasside müügi rekord: kõige soodsama hinnaga passid müüdi läbi mõne minutiga. Praegu on saadaval veel ainult kõige kallimaid passe ning noorte- ja seenioripasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles