Eelmine aasta tõi kiirabile tööd juurde

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi
Kiirabi Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viljandi haigla andmetest selgub, et kiirabile möödus eelmine aasta märksa töörohkemalt kui tunamullune.


Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütles, et kiirabi pidi eelmisel aastal välja sõitma 8205 korral ehk tegema 369 sõitu enam kui aasta varem.



Õnnetusi vaadates ilmneb, et mullu sagenesid olmetraumad ja spordivigastused, vähenes aga liiklusõnnetustes ning tööl viga saanute hulk.



Kiirabis registreeritud olmetraumasid oli mullu 845 (tunamullusest 98 rohkem), sportides sai viga 53 inimest (24 rohkem), liiklusõnnetuse tagajärjel kiirabi vajanud inimesi oli aga 139 (43 vähem) ja tööl viga saanuid 51 (7 vähem).



«Kiirabi viis eelmisel aastal haiglasse 302 inimest rohkem kui aasta tagasi, mis tähendab, et haigused või traumad on olnud varasemast raskemad,» lausus Kallas. «Eelmisel aastal vajas haiglasse toomist ligikaudu 40 protsenti kiirabi külastatud patsientidest.»



Erakorralise meditsiini osakonnas ehk rahvapäraselt tuntud traumapunktis anti mullu abi 1927 inimesele rohkem kui tunamullu: vastavalt 16 498 ja 14 571 patsiendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles