Kes kandideerivad Viljandimaa eelmise aasta sportlasteks?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Selle klaasist karika, mis kannab nime Martin, saavad endale 24. jaanuaril Viljandimaa aasta sportlase tiitli võitjad.
Selle klaasist karika, mis kannab nime Martin, saavad endale 24. jaanuaril Viljandimaa aasta sportlase tiitli võitjad. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa läinud aasta nais- ja meessportlase tiitlile kandideerib 11 sportlast. Viimasel hetkel, veel esmaspäeva pärastlõunal, lisati aasta naissportlase nominentide sekka Eesti odaviskemeister ja Euroopa 20-aastaste meistrivõistluste pronksmedali omanik Gedly Tugi, kes esialgu kandideeris vaid parima noorsportlase kategoorias.

Viis parima meessportlase kandidaati on kuulitõukaja Kristo Galeta, kes püstitas tänavu uue Eesti rekordi ja tuli Eesti meistriks, sõudja Kaspar Taimsoo, kes tuli mitmekordseks Eesti meistriks ja jõudis neljapaadi meeskonna koosseisus maailmakarikavõistluste etapil parimal juhul kaheksandaks, vibulaskja Martin Rist, kes võitis nii Eesti meistri- kui karikavõistlused, Kert Varik, kes lõpetas külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistlused kuuenda kohaga ja aitas Eesti koondise rahvuste karikavõistlusel teisele kohale, ning Janno Ligur, kes lõpetas Euroopa rallikrossi meistrivõistlused üheksanda kohaga ja kuulutati Eesti aasta parimaks rallikrossisõitjaks.

Naiste seas kandideerivad vibulaskja Laura Nurmsalu, kes tuli Eesti meistriks, varasaheitja Kati Ojaloo, kes sai nii Eesti kui Soome meistrivõistlustel teise koha ning parandas isiklikku rekordit, sõudja Kärolyn Mäesaar, kes tuli kahekordseks Eesti meistriks ning sai nii üliõpilaste Euroopa meistrivõistlustel kui Balti matšil esikoha, laskja Kairi Heinsoo, kes võitis Eesti meistrivõistlustel kolm hõbemedalit, rühmvõimleja Keliis Lillemets, kes tuli Tartu klubi Rütmika Elite Teami koosseisus Eesti meistriks, võitis rahvusvahelise võistluse "Miss Valentine" ja tuli maailmameistrivõistlustel seitsmendaks, ning odaviskaja Gedly Tugi, kel on ette näidata Eesti meistri tiitel ja 20-aastaste tiitlivõistluste pronks.

Aasta noorsportlase kategoorias on kandidaate rohkem. Neidude arvestuses kandideerivad mullu 18-aastaseks saanud odaviskaja Gedly Tugi; vasaraheitja Kelly Heinpõld, kes tuli Euroopa noorte olümpiafestivalil kaheksandaks, võitis Baltimaade 18-aastaste meistrivõistlused ning tuli omaealiste Eesti meistriks vasaraheites, kuulitõukes ja kettaheites; jalgrattur Kristel Sandra Soonik, kes tuli kahekordseks Eesti meistriks ja osales Eesti juunioride koondise liikmena nii grupi- kui trekisõidu Euroopa meistrivõistlustel; kergejõustiklane Merili Käsper, kes võitis kümme omaealiste meistrivõistluste medalit, neist neli kulda; võrkpallur Janelle Leenurm, kes tuli Eesti noortekoondise liikmena Balti karikavõistluste teiseks ja jõudis Euroopa meistrivõistlustel teise ringi ning kes krooniti ka Eesti karikavõitjaks; rühmvõimleja Keliis Lillemets, kes on üles seatud nii naiste kui neidude kategoorias samade tulemustega; laskja Andra Soopa, kes võitis Eesti juunioride meistrivõistlustel kulla ja hõbeda ning lõpetas Balti karikavõistlused viiendana; tennisist Brit Martin, kes võitis mullu kolm Eesti meistri tiitlit ning pälvis 12-aastaste neidude seas aasta parima tiitli.

Noormehi on kandidaatide seas viis: jalgrattur Henry Treimuth, kes tuli kolmekordseks omaealiste Eesti meistriks, saavutas maailmameistrivõistlustel 16. koha ja on alanud aastast Eesti ainsa profiklubi Tartu BCC sõitja; käsipallur Aleksander Pertelson, kes tuli Eesti B-klassi meistriks nii saalis kui rannas ja ka karikavõitjaks, saavutas Eesti esiliigas teise koha ning kuulus Eesti alla 17-aastaste koondisse, kus oli üks resultatiivsemaid mängijaid; veemotosportlane Kalvi Thomas Royster, kes võitis Eesti meistri tiitli ning tuli Balti meistrivõistlustel kolmandaks ja maailmameistrivõistlustel viiendaks; tõkkejooksja Karl Hendrik palu, kes uuendas mullu maakonna rekordeid ning jõudis ka noorte tiitlivõistlustele; sõudja Leo Muiste, kes tuli Eesti meistriks sprindis ja võitis karikavõistlused.

Parimaks võistkonnaks kandideerivad Sakala lauatenniseklubi meeskond, kes saavutas Eesti meistrivõistlustel neljanda koha, Viljandi sõudeklubi kaheksapaadi naiskond, kes krooniti Eesti meistriks, Viljandi rattaklubi, kes saavutas noorte seas Eestis kolmanda koha, kergejõustikuseltsi Sakala teatejooksu võistkond (100 m + 200 m + 300 m + 400 m), kes püstitas uue maakonna rekordi ajaga 1.57,85 ja lõpetas Eesti meistrivõistlused teise kohaga, Viljandi HC käsipallimeeskond, kes sai Eesti meistrivõistlustel viienda koha ja rannakäsipallis pronksmedali, ning Kert Varik ja Lauris Daiders, kes lõpetasid külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistlused kuuenda kohaga.

Viljandi spordiliitu kuuluvate spordiklubide esindajad valivad maakonna aasta sportlased esmaspäeval kell 17 Sakala keskuses. Parimaid tunnustatakse 24. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles