Alkohol võttis mehed jalust nõrgaks ja viis võõrasse korterisse külla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Nii mõnelgi mehel tuli nädalavahetusel end kainestuskambris selgeks magada.
Nii mõnelgi mehel tuli nädalavahetusel end kainestuskambris selgeks magada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politseinikel oli läinud nädalavahetusel palju tegemist purjus inimestega, kes sattusid mitmel põhjusel hätta. Oli neid, keda jalad ei kandnud, neid, kes tuigerdasid tänaval liiga õhukestes rõivastes, ning neid, kes sattusid hätta kaaslaste ja oma lähedastega suheldes.

Reede hommikul kella 10 paiku said korrakaitsjad teate, et Viiratsi ja Viljandi vahel lebab kõnniteel mees, kes kuidagi ise püsti ei saa ja vajab kõrvalist abi. Teatele reageerinud politseinikud tuvastasid, et mehel pole muud suuremat häda kui liiga suured promillid. Nad aitasid mehe püsti ja sõidutasid ta arestikambrisse välja puhkama.

Sama päeva õhtul kutsuti politsei taas purjus meest aitama. Too mees helistas ise häirekeskusse ja rääkis, et teda peksti. Infot kontrollima sõitnud politseipatrull leidis abi vajava mehe Karksi-Nuias Rahumäe tänaval tuikumas. Väliseid vägivalla tundemärke tal ei olnud, meedikute abi ta ei vajanud, küll aga vajas ta politseinike tuge patrullautosse jõudmiseks. Et tema jutt oli ebaadekvaatne ja seosetu, viidi ta turvalisele unele arestikambrisse.

Pühapäeva esimesel tunnil said politseinikud teate, et Viljandis Riia maanteel astus ühte korterisse sisse võõras mees ja keeldub sealt lahkumast. Piduliste korterisse saabunud korrakaitsjad võtsid joobes võõra mehe endaga kaasa ja viisid ta arestikambrisse kainenema. Laiali saadeti aga ka neljaliikmeline seltskond, kelle koosviibimine oli liialt vali ja häiris naabreid.

Politseinikele rõõmustav oli asjaolu, et sel nädalavahetusel ei tabanud nad ühtegi purjus inimest autoroolist. Kontrolliti 86 juhti ja kõik nad olid kained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles