Teelõik kahe valla vahel. Kasutajate arvates katastroofiline, maanteeameti hinnangul mitte

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pärsti–Sürgavere teelõigu Sürgavere-poolne osa
Pärsti–Sürgavere teelõigu Sürgavere-poolne osa Foto: Elmo Riig

"Olukord on hullem kui kunagi varem. Püüdsin autot pesta, aga see pori on kinni nagu kitt," kirjeldas Pärsti ja Sürgavere vahel kulgevat teed selle ääres elav Helgi Saksniit. Maanteeameti hinnangul pole aga teelõik ülemäära kehvemas seisus kui teised maakonna kruusateed.

Viljandi valla ja Põhja-Sakala valla piiril oleval peaaegu seitsme kilomeetri pikkusel teelõigul algas 18. novembril säilitusremont. Et ilmad on olnud aga kogu selle perioodi jooksul väga vihmased, on töö tegemine olnud üsna häiritud. Graafikust pole ehitaja küll maha jäänud, sest töö peaks olema lõpetatud jaanuari keskpaigaks, kuid loodetud ennetähtaegne valmimine teoks ei saanud.

Tee muutus sügistalvel väga auklikuks ning seda kattis vihmastel päevadel püdel liiva-kruusa mass. "Selline tunne nagu sõidaks kilomeetrite viisi risti üle kartulivagude," nentis Saksniit. "Auto saab kõvasti liiga."

Maanteeameti Lääne teehoiu osakonna ehituse juhtivinseneri Sven Savi sõnul pole olukord nimetatud teelõigul sugugi katastroofiline. "Kõnealune lõik sai hööveldatud 31. detsembril ning seetõttu ei ole enam kindlasti halvemas seisus kui teised Viljandimaa kruusakattega teed," edastas Savi infot maanteeameti avalike suhete osakonna vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles