Loomade varjupaigas läks aastavahetus rahulikult

Copy
Põhja-Sakala vallast Koksverest leitud paarikuune isane kassike Asso ootab Viljandi varjupaigas, et saaks uuel aastal päris oma koju.
Põhja-Sakala vallast Koksverest leitud paarikuune isane kassike Asso ootab Viljandi varjupaigas, et saaks uuel aastal päris oma koju. Foto: Varjupaikade mittetulundusühing

Kärarikas aastavahetus Viljandi loomade varjupaigale lisatööd ei toonud, kuid Pärnus, kus erinevalt Viljandist ilutulestik ära jäeti, jõudis varjupaika paar koera. Neist üks sai kiiresti koju.

Enne aastavahetust räägiti meedias palju sellest, et ilutulestik mõjub loomadele väga halvasti. Paanikas loomad, eriti aias lahtiselt jooksvad või perega ilutulestikku vaatama viidud koerad võivad ennast suure hirmu tõttu plehku panna.

Viljandi kodutute loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli ütles Sakalale, et neil on seekord olnud väga rahulik aastavahetus ja ühtegi ärajooksnud koera nendeni jõudnud pole. "Esimest korda 12 aasta jooksul oli nii rahulik aastavahetus," lausus Mängli. Siiski on koeri kaotsi läinud: varjupaik on saanud paar kõnet inimestelt, kes otsivad kadumaläinud lemmikut taga.

Tagasi üles