Aasta algab tuule ja soojakraadidega

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Nii jõulud kui aastavahetus möödusid lumeta ning heitlikku ilma ja plusskraade jätkub veel vähemalt nädalaks.
Nii jõulud kui aastavahetus möödusid lumeta ning heitlikku ilma ja plusskraade jätkub veel vähemalt nädalaks. Foto: Elmo Riig

Kui aastavahetuse eel möllas Viljandis kõva tuul ja taevast kallas vihma, siis 2020. aasta algas see-eest päikesepaistelise ilma ja kolme soojakraadiga. Tõsi, jaanuari alguse soojarekord jäi seekord löömata, kuid plusskraade jagub ilmateenistuse andmetel veel vähemalt nädala jagu.

Öised külmakraadid on muutnud Viljandi tänavad libedaks ja libeduse eest on hoiatanud ka maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus. Sooja- ja külmakraadide vaheldumine jätkub jaanuaris ning vaadates selle kuu ilma muutlikkust, siis võib seda võrrelda juba aprillikuuga. Eelolevaks nädalaks ennustab riigi ilmateenistus neljapäeval ja reedel isegi seitse kraadi sooja, tuulehoogudele aga leevendust ei tule. Samuti viskab ilmataat sekka vihma ja lörtsi.

Nädalavahetuseks ennustatakse tugevaid tuulehoogusid ja lörtsisadu. Laupäeval katab Põhja-Euroopat madalrõhuala ning jätkub tugev edela- ja läänetuul, mis annab pisut järele ainult öösel, kui hakkab lörtsi sadama. Pühapäeval võib sekka tulla ka lund, kuid rohkema saju tõenäosus on suurem saartel ja merele avatud rannikualadel. 

Uue nädala alguses langeb õhutemperatuur öösel küll 7 külmakraadini, kuid nii mõnelgi pool Eestis võib see päeval jälle kerkida 5 soojakraadini. Viljandi piirkonda ja Kesk-Eestisse lubatakse küll pigem 0 kraadi kanti jäävat temperatuuri. Sademetest ei säästeta meid ka teisipäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles