Fotovõistlus ootab töid 8. jaanuarini

Üllar Priks
, reporter
Copy
Vaade linnale
Vaade linnale Foto: Elmo Riig

Tuleva nädala kolmapäevani on osalemiseks avatud fotovõistlus "Viljandi aasta foto 2019". Konkursi teema on "Viljandimaa DNA". Osa võtma on oodatud igas vanuses Viljandimaaga seotud hobi- ja profifotograafid.

Võistlusega tahetakse uurida Viljandimaa eripära inimestes ja keskkonnas. Konkurss kutsub osalejaid märkama huvitavat ja igavat, kaunist ja inetut, muutuvat ja muutumatut meie ümber.

Üks autor võib esitada kuni viis fotot. Võistlustööd tuleb viia Viljandi linnagalerii kõrval asuvasse teeninduslauda Viljandi linnaraamatukogu kolmandal korrusel. Esitada võib fotosid, mis ei ole auhinnatud teistel võistlustel.

Fototöötluses on lubatud kadreerimine, täielik või osaline heleduse, kontrasti ja värvi korrigeerimine ning teravustamine.

Lubatud on ka digitaalselt kokku kleebitud panoraamid, fookustasandite liitmine ja liitsäri. Keelatud on detaile lisada või neid eemaldada. Erandiks on sensorisodi või pildi sisu mittemuutva pisidetaili eemaldamine.

Esitatud töid hindab viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad fotograafid Arne Ader, Jaan Pääsuke, Sandra Urvak, kuraator Rain Tamm ja Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov.

Hindamisel arvestab žürii foto kunstilist ja tehnilist taset, kõnetavust ja isikupära, püstitatud teema tabamist ja tingimustele vastamist. Žürii valib esitatud tööde hulgast välja näitusel osalejad ja võitjad.

Võitjad kuulutatakse välja 18. jaanuaril kell 12 näituse avamisel Viljandi linnagaleriis. Näitus jääb avatuks 27. veebruarini. Žürii tunnustab aasta foto ja noorte aasta foto kategooria võitjaid ning annab välja eripreemiad. Lisaks selgub veebihääletusel valitud rahva lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles