Ragnar Klavan: kui on võimalust ja minu abi vajalik, siis jooksen koondise eest taas väljakule

Priscilla Õmblus
Copy
Kuuendat aastat järjest Eesti aasta parimaks jalgpalluriks valitud Ragnar Klavan nentis, et sel hooajal on targem temaga koondisemängudel mitte arvestada, ent kui võimalust on, siis esindab ta Eestit edaspidigi.
Kuuendat aastat järjest Eesti aasta parimaks jalgpalluriks valitud Ragnar Klavan nentis, et sel hooajal on targem temaga koondisemängudel mitte arvestada, ent kui võimalust on, siis esindab ta Eestit edaspidigi. Foto: Sander Ilvest

Tänavu juba seitsmendat korda Eesti aasta parimaks meesjalgpalluriks valitud Ragnar Klavanil, kel on seljataga pikk keeruline vigastusperiood ja sellest taastumine, läheb nüüd oma sõnul jälle hästi. Ehkki enamik energiast kulub tal Itaalia klubi eest mängimisele, pole ta maha matnud ka lootust joosta taas väljakule Eesti koondise koosseisus. 

"Aasta esimesed kolm kuud jäid vigastuse pärast täiesti vahele ja enne suvepuhkust oli mul 2019. aastanumbri sees kirjas viis mängu klubi eest ja null mängu koondises. Sügisel olen saanud kirja 14 mängu klubis ja kaks koondises, aga ka see pole tulnud lihtsalt. Õigupoolest ei osanud selle kõrvalt parimaks valimisele mõeldagi," vahendas Eesti jalgpalliliit Klavani sõnu.

"Varem pigem kergemalt seganud vigastused võimendusid Itaaliasse jõudes kohe. Puhkus ja ravi tulemust ei andnud ja ühel hetkel otsustasin lõikuse kasuks. Esimese Itaalia hooaja jalgpallilisele plusspoolele saingi lõpuks panna vaid selle, et põhikoosseisu tagasi pääsesin," lisas Klavan.

Senise hooajaga Itaalias on ta aga rahul. Samas vaadates tagasi möödunud hooaja Eesti koondise mängudele, on tal jäänud kripeldama kohtumised Valgevene ja Hollandiga.

Kui septembris jooksis Klavan Eesti eest väljakule, siis oktoobris ja novembris ta koondisemängudes kaasa ei teinud, sest tema perre tuli lisa ja tal oli tarvis ka liigamängudest taastuda.

"Mõistagi oli oluline olla lapse sündimise ajal ja järel perele toeks ja teisiti polnuks mõeldavgi, aga samal ajal kulusid need pausid hädasti ära selleks, et liigamängudeks taastuda ja terve püsida," rääkis ta ning lisas: "Kuigi järgmised koondisemängud on kaugel, pean õigeks siinkohal välja öelda, et targem on minuga koondises praegu mitte arvestada, sest kogu jalgpalliline energia läheb praegu tervena ja klubi jaoks vajalikuna püsimiseks. Tahan veel vähemalt ühe, aga miks mitte ka kaks hooaega tipptasemel kaasa lüüa. See on valus otsus, mida raske välja öelda, aga pean tähtsaks olla aus koondise ja poolehoidjate vastu. Samas ei soovi ma lõplikku kriipsu koondise esindamisele alla tõmmata. Kui võimalused kokku langevad ja minu abi vajalik, siis jooksen koondise eest taas väljakule."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles