Hermann Kalmus: minu esimene valik on kirik

Eget Velleste
, reporter
Copy
Hermann Kalmus on viimased 15 aastat teeninud Pilistvere kogudust kirikuõpetajana, sellest sügisest täidab ta Põhja-Sakala vallajuhi ülesandeid. Lisaks sellele on ta kuue lapse isa.
Hermann Kalmus on viimased 15 aastat teeninud Pilistvere kogudust kirikuõpetajana, sellest sügisest täidab ta Põhja-Sakala vallajuhi ülesandeid. Lisaks sellele on ta kuue lapse isa. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vaimulikul-vallavanemal Hermann Kalmusel täitub lähipäevil kolm kuud vallajuhi ametikohustuse vastuvõtmisest. Kuigi tema algus sel kohal võis kõrvaltvaataja hinnangul olla häiritud poliitilisest vahetusest, sõnab Kalmus ise, et on Põhja-Sakala vallas leidnud heatahtliku vastuvõtu.

Kuidas on teil läinud esimesed kolm kuud kahe ameti ühitamisel?

Vallavanema töö on raske ja ajamahukas, aga ma saan rõõmustada, sest Pilistvere kogukond ja koguduse liikmed on väga tublid. Nemad on olnud minu tagala ja tugi, tänu neile olen ma saanud seda teha. Vallamajas oli poliitiline vahetus pingeline, aga heatahtlikult töötajaid suunates oleme läinud edasi. Vallamajas olen ka leidnud heatahtlikkust, meie arutelud on olnud edasiviivad ning siin on hea koostöö. Minu ülesanne on seda julgustada ja võimaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles