Elektritõukerattad tahavad Viljandisse tulla (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Bolti tõukeratas
Bolti tõukeratas Foto: Tairo Lutter

Viljandi linnavalitsuse esindajad kohtusid sõidujagamise ja tõukerataste rentimise teenust pakkuva ettevõtte Bolt esindajaga, et arutada võimalust tuua Viljandisse renditõukerattad.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete juht Johan-Kristjan Konovalov rääkis, et initsatiiv kohtumiseks oli tulnud ettevõttelt ja esimesel kohtumisel detailidesse ei laskutud. Tema sõnul käis Bolt uurimas linna seisukohta ja kohtumise tulemusena leiti, et huvi renditõukerataste Viljandisse toomiseks on nii linnavalitsusel kui ka Boltil. "Linn on kindlasti väga toetav, et need elektritõukerattad siia tuleksid. Nad on ennast tõestanud nii Tallinnas kui Pärnus," lisas Konovalov.

Ta rääkis, et tõukerataste tulek linnale mingeid otseseid kohustusi või kulutusi kaasa ei tooks ning ettevõttele oli tähtis linna põhimõtteline nõusolek. "Tõenäoliselt me uuel aastal sõlmime ka mingis vormis koostöölepingu, et seisukohad oleks kindlaks määratud, aga linnale see lisakohustusi kaasa ei too," lisas avalike suhete juht.

Elektritõukerattad võivad liikuda kuni 25 kilomeetrit tunnis ning Konovalovi sõnul tulid ka ohutusteemad kohtumisel arutusele. Bolti esindajad olid kinnitanud, et elektritõukerataste kiirust on võimalik reguleerida. "Seda annab isegi piirkonnapõhiselt paika panna. Aga need on detailid, mille konkreetse arutamiseni me pole jõudnud," lisas Konovalov.

Linnapea Madis Timpson sõnas saadetud pressiteates, et tõukerattad sobivad hästi Viljandi uuendusmeelse ja tulevikku vaatava mõtteviisiga. "Viljandi on uuenduslikele lahendustele alati avatud. Elektritõukerattad muutuvad järjest populaarsemaks ja minu arvates sobiksid need ka Viljandisse väga hästi," ütles linnapea.

Bolti tõukerataste suunajuht Thomas Tammus sõnas saadetud pressiteates, et on tore, et Viljandi linn elektritõukerataste vastu suurt huvi üles näitab. "Viljandi on tõukerattaga sõitmiseks väga sobilik linn – vahemaad on sobivad ja liiklus on rahulikum kui pealinna tänavatel. Loodan, et läbirääkimised sujuvad ning juba kevadel võivad inimesed Bolti tõukerattaid Viljandi tänavatel näha," ütles Tammus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles