Lasteaiamaja sai uue nooruse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midrimaa lasteaia põnnid tundsid end eile Kuldnoka rühma ruumis vabalt ja olid heas tujus.
Midrimaa lasteaia põnnid tundsid end eile Kuldnoka rühma ruumis vabalt ja olid heas tujus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rõõmsad värvilised seinad, soojad õhurikkad ruumid ja uus puhas mööbel — kõike seda saavad edaspidi nautida lapsed, kes käivad Viljandi Midrimaa lasteaias.

1968. aastal tüüpprojekti järgi ehitatud lasteaed võis eile tähistada taassündi ning õhtupoolikul peetud avamispidu pani mitu aastat tagasi alanud värskenduskuurile punkti.

Midrimaa lasteaia direktori Marika Kissa sõnul algasid renoveerimistööd juba 2008. aastal, kui tehti korda hoonete välisseinad ja katus, vahetati aknad ja uksed ning paigaldati suur osa ventilatsioonist.

«Siseruumide remont algas tänavu 2. mail,» kõneles Marika Kissa. «Suve jooksul tehti korda üks majapool, kuhu saime septembris osa lapsi sisse kolida. Remont jätkus teises majatiivas, mille ehitaja meile nüüd õigel ajal üle andis.»

Renoveerimise tõttu töötas Midrimaa tänavu sügisel üheksa rühmaga. Neist seitse mahtus Tehnika tänava hoone remonditud ossa, kuid kaks tegutses Kaare koolis, kuhu linn rajas suvel lasteaiarühmade tiiva.

Jaanuaris alustavad kõik Midrimaa rühmad taas õigetes ruumides. Tööle hakkab ka kaks sõimerühma, mis jäid sügisel komplekteerimata. Ühtekokku saab lasteaed üheteistkümnesse rühma vastu võtta 210 last.

Värvid üllatasid

Marika Kissa tõdes, et kuigi rühmade arv remondi tõttu ei suurenenud, on majas muudatusi palju. «Esiteks on siin nüüd väga ilus,» rõhutas ta. «Kui Kersti Leinbock selle sisekujunduse tegi, siis esialgu ei suutnud me projekti vaadates kuidagi harjuda, et kasutatud oli palju tugevaid värve. Kuid mul on hea meel, et kunstnik vaidlustes ikkagi endale kindlaks jäi — tulemus on väga ilus!»

Teisena tõstis Marika Kissa esile turvalisust. Hoonetel on turvalukud ja neid renoveerides on täidetud kõik päästeameti nõuded. On ka uus sanitaartehnika, köögisisustus ning mööbel, mis vastab nii laste kui kasvatajate vajadusele. Kogu mööblit ei jõudnud aktsiaselts Inest Market eilseks avamispeoks üles panna, kuid 2. jaanuariks saab ka see töö tehtud.

Renoveerimine läks maksma 653 958 eurot, millest 81 protsenti ehk 549 996 eurot saadi Euroopa regionaalarengu fondist. Viljandi lisas sellele oma eelarvest 103 962 eurot.

Järjekord kahanes

Midrimaa lastest tühjaks jäävatesse Kaare kooli ruumidesse kolivad nüüd sealsamas kõrval asuva Karlssoni lasteaia kaks rühma. Tänu sellele suureneb linnas lasteaiakohtade arv. Raad on lubanud, et 2. jaanuariks peaks see järjekord Viljandis kadunud olema.

Linnapea Loit Kivistik tõdes, et kuigi lasteaiakohti jätkub, jääb mingi järjekord siiski püsima. «Näiteks mõned vanemad tahavad oma last panna just Uueveski lähedal asuvasse lasteaeda ega ole nõus viima teda Männimäe lasteaia vabale kohale,» selgitas ta. «Eks aeg näita, kuidas neid lokaalseid probleeme lahendada saame.»
Midrimaa lasteaia remont kulges linnapea hinnangul raskusteta.

«Tuleb tunnustada Viljandi firmasid — nendega on lust koostööd teha,» kiitis Loit Kivistik. Ta lisas, et kuigi remonti vajab veel mitu Viljandi lasteaeda, ei ole tuleva aasta eelarves selleks suuri summasid ette nähtud. «Loodan, et leiame ressursse järgmistel aastatel,» lausus linnapea.

Midrimaa lasteaia renoveerimise projekti koostas Viljo Land osaühingust Formica Projekt, peatöövõtja oli aktsiaselts Pärlin. Elektritööd tegi osaühing Androna, torutööd aktsiaselts Sovek ja nõrkvoolutööd osaühing Nano Turvasüsteemid. Ventilatsiooni paigaldas osaühing Viljandi Õhumeister ning õueala teed korrastas osaühing Viljandi Tahvt.

ARVAMUS

Merlin Muts,
Midrimaa hoolekogu esimees

Minagi olen Midrimaa lasteaias käinud: kui see maja valmis sai, oli minu lend esimene, kes selle lõpetas. Mitu aastat tagasi tõin samasse lasteaeda oma poja, kes praegu käib juba esimeses klassis. Siis vaatasin, et vahepeal pole siin mitte midagi muutunud. Aga nüüd on raha leitud ja maja korda tehtud.
Lasteaed on väga ilus. Mulle meeldib see värviline sisekujundus. Minu viieaastane tütar saab veel kaks aastat selles majas käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles