Osa maju jääb vana-aastaõhtuks pimedasse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Viljandimaa ei kuulunud eile enam nende maakondade sekka, kes olid vooluta jäänud klientide hulga poolest Eesti esikolmikus, oli õhtuks siiski veel ligi 1000 majapidamist elektrita.

Tänaseni pimedas elavatele inimestele suurt lootust elektrit saada ei anta. Eesti Energia teatas eile, et madalpingeliinide parandamine võib Viljandimaal jääda uue aasta esimestesse päevadesse.

«Keskpingerikkeid parandades saame vooluta majapidamiste arvu jõudsalt vähendada, kuid madalpingevõrgus võib päev otsa liiniehitamist mõjutada vaid paari-kolme maja ja seega voolu taastamise tempo aeglustub,» teatas eile Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. «Mõistame, et niigi kaua elektrita olekut kannatanud inimestele on see äärmiselt halb uudis, kuid kahjustuste ulatust vaadates ei saa praegu optimistlikumaid prognoose teha.»

Tõnne väitel töötab Eesti Energia maksimumi piiril. «Aga seekordse tormi kahjustused on erakordselt suured, suuremad kui mulluse Monika lumetormi ajal,» lisas ta.

Nii Suure-Jaani kui Karksi vallavanem kinnitasid eile, et suuri muresid pole elektrikatkestused tekitanud.

«Meil on mõni küla, kus elektrit pole kaks-kolm päeva olnud, aga maainimene on sellega harjunud,» lausus Karksi vallavanem Arvo Maling. «Vee saab kaevust kätte ja ahjust sooja tuppa.»

Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu tunnistas, et tema ei tea oma vallas selliseid piirkondi, kus elekter oleks esmaspäevast alates kadunud. «Elan ise sellises kohas, kus iga suurema tuulega elekter kaob, aga seekord oli katkestus vaid paar tundi,» rääkis ta.
Aavasalu sõnul pole keegi vallavalitsusse abi paluma tulnud ja kuskilt pole ka kuulda olnud, et keegi oleks vooluta majapidamise tõttu hätta sattunud.

Eile keskpäevaks olid rikkebrigaadid tormi algusest voolu taastanud kogu Eestis ligikaudu 116 000 kliendile.

Ilmateade lubas aga eile õhtust alates tugevamat tuult ning see võib rikkeid jälle juurde tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles