Apteekide ühendus näitab, mis saab pärast reformi. Viljandis töötab täna kaks apteeki (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandis Tartu ja Tallinna tänava nurgal asuva apteegi uksele kinnitati streiki kuulutav silt mõni minut pärast kella kaht.
Viljandis Tartu ja Tallinna tänava nurgal asuva apteegi uksele kinnitati streiki kuulutav silt mõni minut pärast kella kaht. Foto: Marko Saarm

Eesti apteekide ühendusse kuuluvad ketiapteegid sulgesid kolmapäeval kell 14 uksed, et juhtida tähelepanu apteegireformi negatiivsetele mõjudele. Viljandis jäävad õhtuni tööle Kantreküla Maxima juures asuv apteek ja Maksimarketis asuv apteek.

Kogu maakonnas suleti esmase info põhjal 11 apteeki ning tööle jääb seitse. Kaks neist on Viljandis, kaks Suure-Jaanis, üks Karksi-Nuias, üks Abja-Paluojal ja üks Mõisakülas.

Maksimarketis asuva Ridaküla apteegi juht Külli Maasik kinnitas, et streik tema juhitavat apteeki ei puuduta ning töö jätkub õhtuni. Ta avaldas usku, et kaks tööle jäävat apteeki suudavad katta viljandlaste ravimivajaduse. Õhtuni töötamist kinnitas ka Kantreküla apteek.

Maksimarketis asuv apteek töötab streigist hoolimata õhtuni.
Maksimarketis asuv apteek töötab streigist hoolimata õhtuni. Foto: Kamilla Selina Lepik

Teadaolevalt suletakse Viljandis seitse ja maakonnas 11 apteeki. Ühendusse kuuluvad Apotheka, Benu, Euroapteek ja Südameapteek teatasid, et jäävad protestina suletuks neljapäevani.

Eesti apteekide ühenduse juhi Timo Danilovi sõnul oli teisipäevane hääletus riigikogus kahetsusväärne. "Igal otsusel on tagajärg ja kui poliitikud on andnud sõnumi, et Eestis piisab 200 apteegist ja 300 apteeki võib sulgeda, ilma et sellest apteegiteenus ja ravimite kättesaadavus kannataks, siis on nad sellega vastutuse endale võtnud," ütles Danilov pressiteate vahendusel.

Erakorraliselt suletud ettevõtted paluvad patsientidelt ebamugavuse pärast vabandust.

Ketiapteegid peavad seaduse järgi töö lõpetama 1. aprillist ning siis saavad tegevust jätkata vaid need apteegid, mis kuuluvad proviisoritele. Praegu on proviisoritel veel üle kolme kuu aega, et luua täiesti uus või osta üles mõni ketiapteek. Viljandi proviisorite seast on kostnud soovi, et nii mõnigi neist sooviks apteegiäri ajama hakata.

Streigis osalevad apteegid andsid uksele kinnitatud kirjaga teada, mis nad on kolmapäeval suletud. Viljandis osalesid streigis kõik kesklinna piirkonnas asuvad apteegid.
Streigis osalevad apteegid andsid uksele kinnitatud kirjaga teada, mis nad on kolmapäeval suletud. Viljandis osalesid streigis kõik kesklinna piirkonnas asuvad apteegid. Foto: Marko Saarm
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles