Kaasava eelarve seikluspark peaks suve lõpuks valmis saama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Huvikooli õpetaja Peep Tobreluts näitab Kesklinna ja huvikooli vahelist muruplatsi, millele rajatakse seikluslinnak.
Huvikooli õpetaja Peep Tobreluts näitab Kesklinna ja huvikooli vahelist muruplatsi, millele rajatakse seikluslinnak. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavolikogu kinnitab ülehomme uue aasta kaasava eelarve tulemuse, et huvikooli ja Kesklinna kooli vahele Jakobsoni tänava äärde saaks võimalikult kiiresti kavandama hakata rohelist seikluslinnakut. Teisele ja kolmandale kohale jäänud ideele linnaeelarves praegu kohta ei ole.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on plaan selline, et 1. septembriks oleks seikluslinnak valmis. Kas ehitus saab valmis idees pakutud 18 640 euro eest või läheb see kallimaks, ei osanud linnapea arvata. «Minul poleks ka kahju, kui see veidi kallineb ja tuleks näiteks algselt plaanitust suurem, peaasi et see lubatud 30 000 euro sisse mahuks,» lisas Timpson.

Võitnud idee selgituses on välja toodud, et roheline seikluslinnak koosneb puude vahele rajatud mitmeosalisest madalseiklusrajast, kolmest piknikulauast ning väiksest puidust lavast, millel saab korraldada kontserte, tantsuetendusi ja muid esinemisi. Seiklusraja harjutused sobivad iseseisvaks läbimiseks lastele alates seitsmendast eluaastast ning seikluslinnak sisaldab ka uudset sensomotoorset rada, mida läbides kogeb laps looduslikke materjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles