Nelja kuu vanune teekate laguneb

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja kuu vanune teekate näitab lagunemise märke.
Nelja kuu vanune teekate näitab lagunemise märke. Foto: Rannar Raba

Vähem kui nelja kuu eest Paalalinna poolt haigla juurde viivale teele paigaldatud sile tolmuvaba kate näitab juba praegu lagunemise märke.


Aastaid ülihalvas seisukorras olnud ja septembris remonditud teejupp on viimaste päevade heitlike ilmade ja suure liikluskoormuse mõjul mitmes kohas taas kergelt laineliseks muutunud.

Lasteabikeskuse sissesõidutee lähedusse on juba tekkinud ka üks mitmekümnesentimeetrise läbimõõduga auk, millest teekattealune kruusakiht välja kobrutab.

Kokkuhoiule mõeldes otsustas teedevalitsus sügisel kõnealuses kohas asfaldi asemel maha panna mitmekihilise tolmuvaba katte, mille sarnast on viimasel ajal kasutatud paljude kõrvaliste Viljandi kruusatänavate tolmuvabaks muutmiseks.

Aeg on aga näidanud, et igal pool ei pea selline odav kate tervena vastu isegi mitte ühte aastat.

Näib, et sellise tehnoloogia kasutamine pole meie oludes alati just kõige mõistlikum, sest kokkuvõttes võib see pideva lappimise kaudu neelata asfalteerimisest suuremagi summa. Päris kindel näib olevat, et õhuke kate ei sobi suure liiklusega kohtadesse ning selle rajamie ei tohi jääda sügisesse.

Riigile kuuluva lõigu remontimine läks maksma üle 600 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles