Kõpus ja Suure-Jaanis annab advendikontserdi tehnikaülikooli kammerkoor

Triin Loide
, reporter
Copy
Kõpu ja Suure-Jaani kirikus astub üles Tallinna tehnikaülikooli kammerkoor.
Kõpu ja Suure-Jaani kirikus astub üles Tallinna tehnikaülikooli kammerkoor. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Pühapäeval, 22. detsembril laulab Kõpu ja Suure-Jaani kirikus Tallinna tehnikaülikooli kammerkoor. Kõpus astub koor kontsertjumalateenistusel üles kell 11 ja Suure-Jaanis kell 14. Esitamisele tulevad klassikalised jõululaulud ja sissepääs on kõigile tasuta.

Tallinna tehnikaülikooli kammerkoori asutasid 1966. aastal toonase TPI nais- ja meeskoori parimad lauljad. Praegu on koori liikmeteks põhiliselt tehnikaülikooli tudengid ja vilistlased – kokku 27 lauljat. Alates 2017. aastast on koori peadirigent Ilmars Millers ning abidirigent Rihhards Zariņš.

Kammerkoor on aastate jooksul osalenud koorifestivalidel ja konkurssidel nii Eestis kui ka mujal Euroopas. 2016. aastal tähistas TTÜ kammerkoor (endine TPI kammerkoor) oma 50. tegutsemisaastapäeva.

TTÜ kammerkoori eesmärk on pidevalt areneda nii muusikalisel kui ka kunstilisel tasemel ning avastada uusi tahke nii muusikas kui ka koorilaulus.

Koor püüab leida aina uusi ja huvitavaid väljundeid projektide, reiside ja konkursside kaudu ning seeläbi hoida ja tutvustada eesti koorilaulukultuuri nii kodumaal kui võõrsil. 2018. aastal sai TTÜ kammerkoor festivalil "Kaunas Lituania Cantat" kuldse diplomi ning grand prix' kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles