Viljandi koolid tõid kübervõistluselt mitu esikolmikukohta

Eget Velleste
, reporter
Copy
"Küberpähkli" lõppvõistlus sai teoks 13. detsembril TalTech Mektorys ning Viljandi kutseõppekeskuse IT-juht Ott Kukk (pildi keskel) viis enda juhendatava meeskonna üldvõiduni.
"Küberpähkli" lõppvõistlus sai teoks 13. detsembril TalTech Mektorys ning Viljandi kutseõppekeskuse IT-juht Ott Kukk (pildi keskel) viis enda juhendatava meeskonna üldvõiduni. Foto: Elmo Riig

Üleriigilise võistluse "Küberpähkel" tänavusse esikolmikusse mahtus kaks Viljandi kooli. Kirkaima autasu pälvis Viljandi kutseõppekeskuse meeskond, kes tuli nii üldarvestuses kui kutsekoolide arvestuses võitjaks. Üldtabelis kolmanda koha saavutasid Viljandi gümnaasiumi õpilased, kes olid X–XII klassi arvestuses teistest üle.

"Küberpähkli" võistlust korraldati viiendat korda. Võistluse veebilehelt saab lugeda, et "Küberpähkel" on TelTechi küberkriminalistika ja -julgeoleku keskuse uuring ja testimine põhikooli, gümnaasiumi ja kutsekoolide õpilastele.

Nii "Küberpähkli" üldtabelis kui ka kutsekoolide arvestuses tõusis esikohale Viljandi kutseõppekeskus. Üldarvestuses kolmanda koha saavutas Viljandi gümnaasium.
Nii "Küberpähkli" üldtabelis kui ka kutsekoolide arvestuses tõusis esikohale Viljandi kutseõppekeskus. Üldarvestuses kolmanda koha saavutas Viljandi gümnaasium. Foto: Ott Kukk

Viljandi kutseõppekeskuse meeskonnas olid Jaan Kollamaa, Katriin Lindma, Sandra Rähni ja Joann Mõndresku ning juhendaja oli Ott Kukk. Viljandi gümnaasiumi meeskonda kuulusid Ursula Ilves, Eeva Vitsut, Karl-Erik Puusild ja Ergo Adams ning neid juhendas Marika Anissimov.

Pildil on tänavuse "Küberpähkli" esikolmik koos juhendajatega. Vasakul on Tallinna Reaalkooli, paremal Viljandi gümnaasiumi ning kõige ees Viljandi kutseõppekeskuse meeskond.
Pildil on tänavuse "Küberpähkli" esikolmik koos juhendajatega. Vasakul on Tallinna Reaalkooli, paremal Viljandi gümnaasiumi ning kõige ees Viljandi kutseõppekeskuse meeskond. Foto: Erakogu

Viljandi kutseõppekeskuse IT-juht Ott Kukk sedastas, et tänavune võistlus oli hästi üles ehitatud ja õpilastele jõukohane. "Meie meeskond otsustas, et vihjeid ei kasutata, ja see jättis väärtuslikke punkte alles, mis tagas päeva lõpuks edu."

Kukk sõnas, et võistlusel tuli lahendada erinevaid ülesandeid, näiteks murda šifreid ning töödelda pilte ja helifaile.

"Küberpähkli" võistluse kutsus ellu kaitseministeerium. Tänavu osales selle koolivoorus 65 asutusest 2660 ja lõppvoorus 52 asutusest 202 õpilast.

Projekti toetavad kaitseministeerium, Eesti interneti sihtasutus ja projekt "Targalt internetis".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles