Viljandlastel on kahel päeval võimalik toiduande teha

Eget Velleste
, reporter
Copy
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid.
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid. Foto: Elmo Riig

Eesti Toidupank annab teada, et talvised toidukogumispäevad on täna ja homme 45 toidupoes üle Eesti. Viljandis saab puudusekannatajatele toiduaineid annetada Rimi hüpermarket, Maksimarketis ja Centrumi Selveris.

13. ja 14. detsember on kogumistalguteks valitud seepärast, et annetatud toit jõuaks puudust kannatavate peredeni juba enne jõule.

Toidupank on kirjeldanud, et kokkukogutud toidukraam toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlikud selle sorteerivad ja ladustavad. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Samast aastast on regulaarselt korraldatud toidukogumispäevi. Eestis tegutseb 14 toidupanka, kes töötavad päevast päeva selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlblik toit ja jagada see alla toimetulekupiiri elavatele inimestele.

Toidupanga juht Piet Boerefijn selgitab: "Ainuüksi kaubandusest päästetud toidust ei piisa kõigile Eestis puudust kannatavatele inimestele. Probleem on suurem. Meie iganädalane toiduabi koosneb nii päästetud kui toidukogumispäevadel annetatud toidukaubast. Toidupangast saavad abi inimesed, kes on esitanud abipalve oma piirkonna sotsiaalhoolekande osakonnale ja kelle osakond on pannud nimekirja, mis on omakorda saadetud toidupanka."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles