Kultuuriakadeemia segakoor annab koos muusikakooli puhkpilliorkestriga kontserdi

Triin Loide
, reporter
Copy
Viljandi baptisti kirikus astub lavale Viljandi kultuuriakadeemia segakoor.
Viljandi baptisti kirikus astub lavale Viljandi kultuuriakadeemia segakoor. Foto: Viljandi kultuuriakadeemia

Reedel, 13. detsembril kell 18 algab Viljandi baptisti kirikus jõulukontsert, millel muusikasõpradele esineb Viljandi kultuuriakadeemia segakoor koos muusikakooli puhkpilliorkestriga. Esitamisele tuleb jõulumuusika ja ühisteosena kantakse ette Tauno Aintsi "Hosianna". Kontsert on kõigile tasuta.

Reedesel jõulukontserdil "Hosianna" astuvad lavale kaks Viljandi väljapaistvat noortekollektiivi: Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester (dirigent Bert Langeler) ja Viljandi kultuuriakadeemia segakoor (dirigendid Mariah-Theresa Turbel, Rutt Poolakese ja Pille Kährik). Nad ühendavad jõud ja oskused Viljandi muusikasõpradele jõulumeeleolu loomiseks. Kontserdi teeb eriliseks lavale koonduvate esinejate valik, meie laulupeotraditsiooni läteteks olevad koosseisud: koor ja puhkpilliorkester.

Üleriigilistel-eestilistel ülevaatustel kõrgelt hinnatud Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester toob kontserdil kuulajateni suurepäraseid teoseid saabuvas jõulumeeleolus. Dirigent Bert Langeler on Viljandis juba aastaid tegutsenud tunnustatud loovisiksus-interpreet, kes muu hulgas pälvis 2017. aastal aasta puhkpilliõpetaja tiitli ning oli viimasel üldlaulupeol puhkpilliorkestrite liigijuht.

Lisaks traditsioonilisemale pühaderepertuaarile kõlab kollektiividelt ühisettekandena kontserdile pealkirja andnud Tauno Aintsi teos "Hosianna", mille helilooja on seadnud just sellele esituskoosseisule. Tauno Aints on Eesti helilooja, kelle teoseid on muusikaeliit esitanud nii Vanemuise kui Estonia laval, üldlaulupidudel ning paljudes kontserdisaalides.

Kontserdil osalev kultuuriakadeemia segakoor on läbi aastate osalenud Viljandi linna ja maakonna kultuurisündmustel ning pakkunud kuulajatele muusikaelamusi erinevate kavadega kontsertidel. Koori liikmed on lisaks tudengitele ka sõbrad Viljandi linnast ja maakonnast ning see teeb koorist avatud võimalustega harrastuskollektiivi. Novembri lõpus sai koorile osaks suurepärane tunnustus: ta sai kooride A-kategoorias teise koha "Viimsi JazzPopFesti" konkursil. Dirigent on Viljandi muusikaõpetaja ja koorijuht Pille Kährik, kes on kooriga koos töötanud juba enam kui kümmekond aastat ning on seekordse kontserdi idee autor ja projektijuht-korraldaja. Kontserdil astuvad koori ette ka noored koorijuhid koolimuusika erialalt, Mariah-Theresa Turbel ja Rutt Poolakese.

Seekordne Viljandi kontsert on kultuuriakadeemiale märgiline, sest Tauno Aints on kooli vilistlane ning tema loomingu esitamine koos muusikakooli orkestriga lõimib suurepäraselt ühte Viljandi kui kultuurilinna muusikaloolise mineviku ja tänapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles