Banaalsusekoorest vabastatud argipäev

Margus Haav
, reporter
Copy
Leedu kirjanik Giedra Radvilavičiūtė jutustab kohatud inimestest ja kogetud olukordadest, põimides nende lugude vahele tsitaate teistest tekstidest.
Leedu kirjanik Giedra Radvilavičiūtė jutustab kohatud inimestest ja kogetud olukordadest, põimides nende lugude vahele tsitaate teistest tekstidest. Foto: Daukantė Subačiūtė

Loomingu Raamatukogu sari on ennast viimastel aastatel just nagu taas leidnud ning pakub jälle ilma igasuguse hinnaalanduseta väärtkirjandust – intellektuaalset elamust ja puhast lugemisnaudingut. Sarja raamatuid iseloomustavad ka head tõlked ning oma ülesannete kõrgusel olevad keeletoimetajad. Seda kombinatsiooni ei saa kahetsusväärsel kombel lubada paljud konveiermeetodil rübelevad kirjastused. Tõepoolest, kirja- ja tõlkevigadeta tekst on tänapäeval omamoodi luksuskaup.

Leedulanna Giedra Radvilavičiūtė ««Täna öösel magan mina seina pool» ja teisi jutte» on valik tekste samanimelisest esseekogumikust, mille eest autor pälvis 2012. aastal Euroopa Liidu kirjanduspreemia ehk siis sama auhinna, mille sai kolm aastat hiljem viljandlane Paavo Matsin «Gogoli disko» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles