Viljandi gümnaasiumi õpetaja sai mälestusmedali

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Margit Nuija pälvis Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali.
Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Margit Nuija pälvis Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali. Foto: Kuvatõmmis

Reedel anti Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetajale Margit Nuijale Gerhard Rägo nimeline mälestusmedal.

Margit Nuija on Viljandi gümnaasiumis õpetanud kooli avamisest saadik, 2012. aastast. Direktor Ülle Matsini sõnul on Nuija üks neist õpetajatest, kes muudab matemaatika õppimise Viljandi gümnaasiumis nauditavaks. "Tema eriline anne on see, et ta suudab erineva suutlikkusega õpilastele õpetada just neile jõukohasel moel. Kui jalutada majas ringi, siis Margit Nuija on täpselt see õpetaja, keda võib märgata õpilase laua juures arutamas temaga koos mingit ülesannet," rääkis Matsin. "Ta on õpilasele olemas alati kui vaja. Alati on ta ka rõõmsameelne. Väga suure südamega inimene."

Viimati tuli Viljandisse sama tiitel 2013. aastal, kui Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali pälvis Viljandi gümnaasiumi õpetaja Malle Eglit.

Kokku pälvis tänavu medali kuus silmapaistvat matemaatikut. Professor Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali asutasid Tartu ülikool ja Eesti matemaatika selts 1990. aastal. Koos vastsete laureaatidega on professor Rägo nimeline medal antud 181 isikule või kollek­tiivile silmapaistvate teenete eest õpetaja- või õppejõutöös, õppe- ja metoodilise kirjanduse, programmide, õppetehnika ja muu väljatöötamise ning tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisele eesti koolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles