Kiriku nelitis sai korda, kontserdihooaeg võib alata

Margus Haav
, reporter
Copy
Pauluse kirik pärast nelitise remonti.
Pauluse kirik pärast nelitise remonti. Foto: Elmo Riig

Viljandi muusikakooli laupäevane jõulukontsert on esimene suuremat sorti kultuuriüritus Pauluse kirikus pärast remonti – suvel alustatud nelitise restaureerimine on valmis. 

"Koristustöödega lõpetasime juba novembri alguses," rääkis Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats. "Vahelagi on parandatud ja soojustatud, nelitiseosal uus plekk-katus peal. Jäime kvaliteediga rahule, pettumisi ei olnud tegelikult üldse."

Kiriku katuse põhikonstruktsioon on ristikujuline ja katus on vahelaega kokku ehitatud, nelitis on nelinurk löövide ristumise kohal. Puitkonstruktsioonide ja lae restaureerimine käis 12 meetri kõrgusel ning see oli meistritele Praatsi sõnul paras proovikivi. Kõik vajaminevad detailid tehti valmis maas ja pandi kokku üleval.

Muusikakooli kontsert on kirikus tänavu esimene jõulukontsert. Pühapäeval esinevad seal Rolf Roosalu ja Tiit Kikas kavaga "Heli ja valgus" ning see kontsert on välja müüdud. Teiste hulgas saab jõulukuul Pauluse kirikus osa Elina Netšajeva pühadeturneest, Priit Pihlapi ja Riho Sibula aastalõpukontserdist ning Koit Toome ja Liis Lemsalu jõulukavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles