Viljandimaale tuleb kaks aasta vabatahtliku aumärki  

Margus Haav
, reporter
Copy
Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaine Jane Koitlepp saab presidendilt aasta vabatahtliku aumärgi.
 
Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaine Jane Koitlepp saab presidendilt aasta vabatahtliku aumärgi.  Foto: Elmo Riig

Eesti külaliikumine Kodukant ja vabaühenduste liit tunnustavad laupäeval kell 13.30 Saku mõisas aasta vabatahtlikke ning kodanikuühiskonna aasta tegijaid.  Kaks auhinda tuleb Viljandimaale.

Aasta vabatahtliku aumärgi saavad teiste hulgas Jane Koitlepp Naiskodukaitse Sakala ringkonnast ja Kõpu Naisselts eestvedaja Viive Lehtla. Tunnustused annab kätte ürituse patroon president Kersti Kaljulaid. Võitjad valiti välja 200 kandidaadi seast, keda sai tunnustamiseks esitada igaüks.

"Kodanikuühiskond on justkui riigi südametunnistus, väga oluline komponent tugeva riigi retseptis. Aitäh kõigile tunnustuse saajatele, aga ka kõigile, kes küll tunnustust ei saa, kuid töötavad iga päev parema Eesti nimel. Tänu teie eestvedamisele sünnivad algatused, mis muudavad Eesti paremaks kohaks meile kõigile," tänas tunnustatuid rahvastikuminister Riina Solman pressiteate vahendusel. 

Kodanikuühiskonna aasta tegijaid tunnustab vabaühenduste liit 1996. aastast. Vabatahtlike tunnustusüritust korraldab Kodukant aastast 2005. Esimest korda jagatakse tunnustust ühiselt. Üritust toetab kodanikuühiskonna sihtkapital.

Vabaühenduste liit ühendab avalikes huvides tegutsevaid vabaühendusi ja töötab selle nimel, et Eestis oleks mõjus kodanikuühiskond, kus inimesed tahavad, saavad ja oskavad osalemise ja koostöö kaudu ühiskondlikke muutusi juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles