Taas otsitakse Viljandimaa aasta fotot

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Mullu võitis Viljandimaa aasta foto auhinna Jaan Pääsuke.
Mullu võitis Viljandimaa aasta foto auhinna Jaan Pääsuke. Foto: Marko Saarm

Käima on läinud iga-aastane Viljandi aasta foto võistlus, millele korraldajad ootavad fotosid nii noortelt kui ka hobi- ja profifotograafidelt.

Ürituse korraldaja Kadri Rohti saadetud teates on kirjas, et juba kuuendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on uurida Viljandimaale iseloomulikku eripära inimestes ja keskkonnas. Fotovõistluse teema on "Viljandimaa DNA".

"Konkurss kutsub osalejaid märkama seda, mis teeb Viljandimaast Viljandimaa: huvitavat ja igavat, kaunist ja inetut, muutuvat ja muutumatut meie ümber," kirjutas Roht teates.

Osalema on pressiteate järgi oodatud Viljandimaaga seotud hobi- ja profifotograafid ning sel aastal on ka eraldi noortekategooria. Parimaid fotosid hindavas žüriis on fotograafid Arne Ader, Jaan Pääsuke, Sandra Urvak, kuraator Rain Tamm ning Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov. Ürituse Facebooki lehel on kirjas, et žürii arvestab foto kunstilist ja tehnilist taset, kõnetavust ja isikupära, püstitatud teema tabamist ja tingimustele vastamist.

Tööde esitamise tähtaeg on 8. jaanuar ning fotod tuleb esitada nii füüsilisel kui ka digitaalsel kujul. Parimaid tunnustatakse 18. jaanuaril ning näitus laekunud töödest jääb Viljandi linnagaleriis avatuks veebruari lõpuni.

Täpsemat infot saab "Viljandi aasta foto 2019" Facebooki lehelt ning Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse teeninduslauast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles