Ugala lavale astub tänapäevane Tuhkatriinu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Ugalas etendub neljapäeval koguperelavastus «Tuhkatriinu».
Ugalas etendub neljapäeval koguperelavastus «Tuhkatriinu». Foto: Heigo Teder

Neljapäeval, 5. detsembril jõuab publiku ette Ugala koguperelavastus «Tuhkatriinu». 

Nagu teatas teatri turunduse ja avalike suhete juht Mari Nurk, on igihalja muinasloo värske ja tänapäevase tõlgenduse kirjutanud Silvia Soro ning lavastanud Oleg Titov.

Nurk rääkis, et väikeste teatrisõprade rõõmuks rännatakse üheskoos unistusteilma, otsitakse üles muinasjutumaa ja vaadatakse, kas seal elavad endiselt kuningad ja printsid, võlurid ja haldjad ning kas armastus ja headus saavad ikka ahnuse ja kadeduse üle võidu.

Lavastaja Oleg Titov ütles pressiteate vahendusel: «Kui tihti on meil tänapäeval aega lugeda lastele ette muinasjutte või jutustada lugusid? Ennemuiste õpetasid vanemad ja vanavanemad just läbi muinasjuttude lastele olulisimaid elutõdesid ja väärtushinnanguid. Muinasjuttude lugemine avab lapsele ukse tema oma fantaasiamaailma. Kahju, kui see uks jääb suletuks, sest nuti- või multikamaailmast ei leia võtit ega mõttelendu käivitavat nuppu.»

Väikeste teatrisõprade rõõmuks rännatakse üheskoos unistusteilma.
Väikeste teatrisõprade rõõmuks rännatakse üheskoos unistusteilma. Foto: Heigo Teder

Muinasjutulise lavastuse kunstnik on Yana Khanikova ning muusikaline kujundaja Peeter Konovalov. Valguskunstnik on Mari-Riin Paavo ja videokunstnik Kärt Petser. 

Näitlejatena teevad lavastuses kaasa Marika Palm, Luule Komissarov, Triinu Meriste, Kiiri Tamm, Peeter Jürgens, Vallo Kirs, Rait Õunapuu ning külalistena kultuuriakadeemiast Miika Pihlak ja Silva Pijon.

Koguperelavastus sobib kõigile alates viiendast eluaastast.

Lugu on värske ja tänapäevase tõlgendusega.
Lugu on värske ja tänapäevase tõlgendusega. Foto: Heigo Teder
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles