Jõulubeebi kasvatas pere viieliikmeliseks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eneli ja Juhan Kaugeranna perre sündis esimesel jõulupühal tütar Liselle, keda rõõmuga tervitasid suurem õde Hanelle ja vend Oliver. «Kolme lapsega on päris palju tööd!» teatas Hanelle elutargalt.
Eneli ja Juhan Kaugeranna perre sündis esimesel jõulupühal tütar Liselle, keda rõõmuga tervitasid suurem õde Hanelle ja vend Oliver. «Kolme lapsega on päris palju tööd!» teatas Hanelle elutargalt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõululaupäeval oli Viljandi haigla sünnitusosakonnas vaikne. Tänavune jõululaps Liselle nägi ilmavalgust esimese püha hommikul.

Jõulubeebi vanemad Eneli ja Juhan Kaugerand ütlesid, et lapse sünnikuupäevaks oli esialgu määratud 23. detsember. Oma tulekust oli Liselle märku andnud paar päeva varemgi, kuid viimaks otsustas ta tulla esimesel jõulupühal kell 9.36.

«Kui hakkasime pühapäeva hommikul kella kuue paiku Suure-Jaanist Viljandisse tulema, oli õues nii suur torm, et auto ette nägi vaid 50 meetrit,» kirjeldas isa ekstreemset sõitu.

Pisipiiga tähtsad mõõdud olid 3260 grammi ja 50 sentimeetrit. Et ema ja laps tundsid ennast kenasti, lubasid arstid nad teisipäeva pärastlõunal haiglast välja. Kohe oma koju pere minna ei saanud, sest pühade ajal möllanud Patricku-nimeline torm oli jätnud Suure-Jaani kortermajad elektrita.

«Läheme esialgu vanavanemate juurde, nad elavad meist paarisaja meetri kaugusel. Seal on õnneks oma kaev ja puupliit,» rääkis Eneli Kaugerand.

See, et pesamuna on just tüdruk, oli kogu perele üllatus, sest ultraheliuuringu ajal oli beebi oma sugu varjanud. «Lõpuks otsustasime, et ei tahagi enne sündi sugu teada. Las olla pealegi üllatus, sest tütar ja poeg olid juba olemas,» ütles ema heldinult lapsukest kussutades.

«Mina küll lootsin, et tuleb väike õde!» teatas kuueaastane Hanelle.

Juhan Kaugeranna sõnul oli Hanelle soovinud väiksele õele nime mõelda ja oli esialgu pisut torssiski, kui kuulis, et ema ja isa on selle tähtsa töö juba ära teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles