Naised räägivad garderoobist

Kaie Mölter
, reporter
Copy
"Tule õue!" eestvedajad Heldi Ruiso ja Gea Melin.
"Tule õue!" eestvedajad Heldi Ruiso ja Gea Melin. Foto: Kerttu Kruusla

Eelkõige naistele mõeldud argipäevakool "Tule õue!" peab 8. detsembril kella 14–17 selle aasta viimase kohtumise küünlasäras VLND Villas Viljandis Pikk tänav 4. "Viie naise täikast" alguse saanud kohtumisõhtul jagab oma kogemusi ja teadmisi keskkonnasõbralikust garderoobist säästva eluviisi edendaja Triin Amur.

Talviselt kaunist ilma loodetakse nautida villa õunapuuaias, kus autokohvik Vegemot pakub taimset kööki. Täika sisustavad sel korral keskkonnasäästlikud kaubamärgid.

Argipäevakooli "Tule õue!" ühe eestvedaja Heldi Ruiso sõnul sobib selle aasta viimane koosviibimine advendiaega väga kenasti. "Kõik, kes tahavad veel sügavamalt teada, kuidas teadlikult hoolitseda oma riiete eest või kuidas komplekteerida kogu pere rõivistu keskkonda hoides, on oodatud. Leiab mõtteid, mida head ja argist veel enne uut aastat korda saata," sõnas Ruiso.

Peaesineja Triin Amur nentis loengu sisust rääkides, et riidekapi suurpuhastus ei pruugi alati anda keskkonnasõbralikku tulemust. "Asjad, mis viiakse kogumiskastidesse või annetatakse, lõpetavad tihtipeale siiski prügimäel, kolmandate maade riikides või põletamisel, sest neid ei vajata ning neid pole kuhugi panna. Millised on alternatiivid või mõistlikumad talitusviisid, sellest loeng räägibki."

Täika sisutavad sel korral peaesinejate Triin ja An-Liis Amuri rõivad, mis koosnevad moebrändidest, kes loovad kollektsioone recycling'u, upcycling'u ja reuse'i põhimõtet austades. Kõige värskemaid uudised argipäevakooli kohta leiab "Tule õue!" Facebooki lehel.

Viljandis alguse saanud "Viie naise täika" on läbinud uuenduskuuri ning muutunud argipäevakooliks "Tule õue!". Argipäevakooli seltskonnaõhtutel tasub kord kuus silm peal hoida. Hooaega alustati Viljandi endises leivatehases, villakoja õppelaboris. Kadripäeva nädalal õpiti moedisainer Kristina Libe juhendamisel kohendama vanast uut, suurt väiksemaks ja pikka lühemaks. Tuleval aastal plaanitakse jätkata õpitubadega, mis sobivad aastaaega, kus tuleb rohkem õues toimetada. Varakevadel jätkub argipäevakool Gea Melini herbaatika ja isemajandava majapidamise õpitoaga "Pihlamäe metsaspaa", kavas on Mari Vallikivi jalutuspiknik kuulsa Viiralti tamme alla. Moonika Hindi Koordikambris saab näha igapäevaelu korraldust, kus miskit ei jää üle ega lähe raisku. Ehtekunstnik Hint kasutab oskuslikult ära loomade luud, valmistades nendest moekaid ehteid õpitoas "Luumaterjal – iidne ja inspireeriv".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles