Riik andis raha haridus­kuludeks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riik rahuldas täies mahus Pärsti valla taotluse, andes pedagoogi koondamiskuludeks 2143 eurot.

«See oli tegelikult vana asja kordaajamine,» sõnas Pärsti valla haridusspetsialist Marju Must ning selgitas, et kui Pärsti põhikool 2008. aastal suleti, viibis üks õpetaja lapsehoolduspuhkusel ning teda ei saanud koondada. «Ta oli seni meil hingekirjas ning nüüd, kui ta hakkas täiskohaga tööle lasteabikeskuses, taotlesime riigilt toetust, et see formaalsus ära teha.»

Valitsus jagas hariduskuludeks nelja omavalitsuse vahel 596 440 eurot. Koolivõrgu korrastamisega seotud väljaminekute katteks olid raha küsinud Loksa linn ning Pärsti, Misso ja Mõniste vald.

Raha on mõeldud pedagoogide-metoodikute arvu kasvust tingitud kulude suurenemise katteks ning klassikomplektide või õpilaste arvu ja õppevormide muutmisest tingitud suurenenud palgakulude, õpilaskodude ja koolilõuna ning õppevahendite soetamise kulude katteks.

Käesolev voor oli tänavu teine, kus jaotati raha hariduskuludeks. Esimeses taotlusvoorus jagas valitsus omavalitsuste vahel 67 948 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles