Kuidas Soomaa metsade vahel jahimeestele jahti peeti

Üllar Priks
, reporter
Copy

Mõne nädala eest käis Sakala keskkonnakaitseinspektoritega Pärnumaa jõgedel röövpüüdjaid jahtimas. Too öö oli küll adrenaliinirohke, ent ühtegi kurikaela kinni nabida ei õnnestunud ja see teadmine jäi ajakirjaniku õelasse hinge kripeldama. Õnneks olid korravalvurid mõistvad ning kutsusid närviliselt küüsi näriva loodustoimetuse kaasa ka üleriigilisele küttide kontrollile. Viljandi maakonna meeskond sabas lohisemas, võeti ette Soomaa põlislaaned.

Vabal päeval enne päikesetõusu tagumiku voodist väljavenitamine on katsumus, mis nõuab jonnipunni tahtejõudu ja Kalevipoja väge. Kui lõpuks rahutute jalakestega tibusammul tualettruumi komberdatud saan, on proovikiviks hambaharjaga suu tabamine. No mida sa vehkled, kui pooleli jäänud magus unenägu alles täie jõuga silmalaugude küljes ripub!

Nii astungi lõpuks tänavale pahupidi selga tõmmatud kampsunis ning pastase sihverplaadi ja põlveõnnaldeni rippu vajunud käsivartega. Nagu laborist plehku pääsenud orangutan, ausõna. Autoga Itaalia tänavale sisse rammiv fotograaf Marko Saarm seevastu on nii häirivalt energiline, et tekib tahtmine ta pea kruustangide vahele panna ning ninast ballooni jagu montaaživahtu sisse pigistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles